Μεγάλη πρόκριση της ΕΠΣ Θράκης στην επόμενη φάση του Regions Cup

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Regions Cup της ΟΥΕΦΑ πήρε η μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Θράκης, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της ΕΠΣ Κοζάνης στο Ενωσιακό Γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής “Γιώργος Παπαδριέλλης”.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά την ΕΠΣ Θράκης να ανοίγει το σκορ στο 43ο λεπτό με τέρμα του Αμέτ Ερκάν με γυριστό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ως τότε μόνη αξιόλογη φάση ήταν ένα μακρινό σουτ του Άρη Μουστάκα στο 28′ που έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της ΕΠΣ Θράκης έδειξε πιο αποφασισμένη, με αέρα από το τέρμα στο τέλος του πρώτο μέρους ξεκίνησε εξαιρετικά δυνατά και στο 55′ πάλι με τον Ερκάν διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 77΄ ο Φωτιάδης είχε ευκαιρία για τρίτο γκολ αλλά αστόχησε, ωστόσο μικρή σημασία είχε αυτό καθώς το σκορ δεν μετράει παρά μονάχα η πρόκριση.

Η πιο χαρακτηριστική φάση της ΕΠΣ Κοζάνης ήρθε στο  87΄ όταν ο Κυριακίδης μετά από σύγχυση βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στα σώματα και η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουστάκας βρέθηκε κοντά στο να διαμορφώσει το 3-0 αλλά σούταρε μόλις άουτ. 

Μετά τη νίκη αυτή, η ΕΠΣ Θράκης προκρίθηκε στην δεύτερη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι στην Κομοτηνή την ΕΠΣ Δράμας. Το φαβορί από τον βόρειο όμιλο ήταν η ΕΠΣ Θεσσαλονίκης, η οποία ενώ δήλωσε συμμετοχή, αποχώρησε. Έτσι ο αγώνας με την ΕΠΣ Δράμας την προσεχή Τετάρτη (9/4, 16:00) αποκτά χαρακτήρα τελικού για τον βόρειο όμιλο και ημιτελικού για την διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια του Regions Cup, αρχής γενομένης από τον προκριματικό όμιλο του Ιουνίου που θα φιλοξενηθεί στην Σλοβενία με συμμετοχή τοπικής ομάδας και εκπροσώπων από το Σαν Μαρίνο και την Σκοτία.

Την συνάντηση διηύθυνε ο Παρχαρίδης με βοηθούς τους Ζήρδα και Μηναδάκη από την Δράμα.

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (Ιωσηφίδης): Πουλακίδας, Σιδηρόπουλος, Βαλσαμής (64′ Φωτιάδης), Προδρομίτης, Κουφιώτης, Τσώνης, Αρχοντής, Ξενάκης, Αμέτ Ερκάν (62′ Βασιλακάκης), Μουστάκας, Λυκούδης (75′ Ζούλης).

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: (προπονητής Φουρκιώτης), Κοκκινίδης, Δόκα, Ανταλής, Σαββίδης, Σαριόγλου, Τσικόπουλος Η., Θεοδουλίδης, Μακώντας (50΄ Gob a), Τσικόπουλος Ι., Χατζηλουντής (56΄ Κυριακίδης), Ματούλας (55΄ Θεοδωρίδης).