Ψεύτη Πινόκιο! Το ψέμα του ThrakiSportS και οι λοιπές πρωταπριλιάτικες φάρσες

Όσοι (πολλοί) διαβάσατε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Χρήστου Πανόπουλου από την Skoda Ξάνθη και την ανάληψη του Εθνικού, ειδικά όσοι πιστέψατε τα όσα περιελάμβανε, μάθετε ότι πέσατε θύματα του πρωταπριλιάτικου αστείου του ThrakiSportS.

 

Από ό,τι μάθαμε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν κατάλαβαν την φάρσα, καθώς γεγονός είναι ότι περιείχε και πολλές αλήθειες. Κάποιοι το πίστεψαν, κάποιοι όχι. Κάποιοι από την Ξάνθη σχολίασαν ότι είναι “εμπνευσμένο” το ρεπορτάζ, άλλοι ότι πρόκειται για… “μ@λ@κίες”, κάποιοι από την Αλεξανδρούπολη σχολίασα ότι “πολύ καλό για να είναι αληθινό” και σε κάποιους άλλους γεννήθηκαν… ιδέες. 

Σε κάθε περίπτωση, αν κρίνουμε και από την απήχηση που είχε και το πόσοι άνθρωποι το διάβασαν, αντιλαμβανόμαστε ότι το άρθρο προκάλεσε αίσθηση και ενδιαφέρον σε πολύ κόσμο, ώστε να πληροφορηθεί αυτές τις “ραγδαίες εξελίξεις”. Και του χρόνου με υγεία, λοιπόν, ελπίζουμε να έχουμε κάποια καλύτερη έμπνευση – και να αποφύγουμε ή έστω να μειώσουμε τις αρνητικές κριτικές που είχαμε φέτος. 

Το έθιμο πάντως δεν ήμασταν οι μόνοι που το τηρήσαμε. Ακόμα και οι ομάδες της περιοχής μας μπήκαν στο κόλπο. Το πρωί η μπασκετική Ασπίδα Ξάνθης ανακοίνωσε το διαζύγιο με το προπονητικό δίδυμο των Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και Κώστα Ιωαννίδη, μέσα από την σελίδα της στο facebook, θέμα που… ανέδειξε (με την απαραίτητη επισήμανση ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο) και το ThrakiSportS νωρίς το απόγευμα.

Προς έκπληξη όμως, μια ώρα και κάτι μετά από αυτήν την ανάρτηση, ήρθε στα e-mails των αρμόδιων διαπιστευμένων δημοσιογράφων του ThrakiSportS και ανακοίνωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που είχε ακριβώς την ίδια έμπνευση: να… “απολύσει” τον προπονητή του Σάκη Μουστακίδη, με την διαφοροποίηση όμως ότι ο Εθνικός κράτησε τον βοηθό του Ανέστη Γιαννακόπουλο για να κοουτσάρει την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια (αν και περισσότερη πλάκα θα είχε αν διώχναν και τον Ανέστη και προσλαμβάναν στην θέση τους, ως παίκτη – προπονητή τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ώστε να διακωμωδιστούν και τα όσα έγιναν στην ομάδα τον προηγούμενο μήνα).

Τα… μαντάτα βρήκαν τον Μουστακίδη στην Κομοτηνή, να διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα πάντως, με νεώτερο e-mail το ΤΑΑ Εθνικός σχολίασε: “Πού είναι το χιούμορ σας; Όπως επιτάσσει το έθιμο της Πρωταπριλιάς, έτσι και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πιστός στις παραδόσεις αποφάσισε να κάνει μία φάρσα… και να ξαναπροσλάβει τον Θανάση Μουστακίδη. Οι σχέσεις του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και του προπονητή της ομάδας μας Θανάση Μουστακίδη είναι άριστες και φυσικά δεν τίθεται θέμα λύσης συνεργασίας μεταξύ των δύο. Ελπίζουμε να μην ανησυχήσαμε τους φίλους της ομάδας και ευχόμαστε και του χρόνου!”.

Από τα ΜΜΕ, τα αθλητικά μέσα της περιοχής μας δεν διαπιστώσαμε να έκαναν κάποια φάρσα. Αθλητική ψεύτικη είδηση στον τοπικό Τύπο υπήρχε βέβαια το θέμα μας περί Πανόπουλου στον Εθνικό που δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα “Ελεύθερη Θράκη”, ενώ το “Εμπρός” της Ξάνθης επίσης ασχολήθηκε με τον Χρήστο Πανόπουλο αλλά… αποκάλυψε την εμπλοκή του με την πολιτική ως… υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων. Η “Αδέσμευτη” της Ξάνθης, από την πλευρά της, αποκάλυψε ότι ο Πανόπουλος φέρνει τον… Μαντζουράκη για προπονητή στα δύο τελευταία παιχνίδια της Skoda με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό.

Από τα αθηναϊκά μέσα, μόνη ίσως περίπτωση δημοσιεύματος που είχε σχέση με την περιοχή μας ήταν αυτό του VolleyNews περί συμφωνίας ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ για αύξηση των ομάδων στην Α1 σε 14 από το προσεχές πρωτάθλημα, θέμα που ενδιέφερε άμεσα την Ορεστιάδα, καθώς αν ίσχυε, θα την ανέβαζε ενδεχομένως κατευθείαν, χωρίς μπαράζ, πίσω στα μεγάλα σαλόνια.

Αντε, και του χρόνου με υγεία…