Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη τον Σεπτέμβριο σε όλη την Θράκη

Επίσκεψη  σε όλη τη Θράκη κι όχι μόνο στις Μητροπόλεις Διδυμοτείχου και Μαρωνείας- Κομοτηνής, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο τέλος της εβδομάδας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων επισκέφτηκαν τον Παναγιότατο   στην Κωνσταντινούπολη όπου και του παρέδωσαν το  προς έγκριση πρόγραμμα της επίσκεψης του.

«Τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Πατριάρχης θα επισκεφτεί το Σεπτέμβριο τη Θράκη και πιο συγκεκριμένα τις δύο Μητροπόλεις Διδυμοτείχου και Μαρωνείας Κομοτηνής εξέφρασαν και οι άλλοι δύο Μητροπολίτες της Θράκης την επιθυμία να γίνει σε όλη τη Θράκη  η επίσκεψη του.» δηλώνει στη «Daily-Stories» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής σημειώνοντας ότι δόθηκε στον Παναγιότατο ένα οριστικό πρόγραμμα προς έγκριση με την επίσκεψη να ξεκινά από τις 20 Σεπτεμβρίου και να τελειώνει στις 24.

Κάθε Μητρόπολη θα του ετοιμάσει κι ένα μικρό πρόγραμμα, όχι κουραστικό. Το ιδιαίτερο της επίσκεψης στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής θα είναι η χαρά που θα έχουν να τον συναντήσουν οι άνθρωποι από κοντά. «Είναι ένας πνευματικός άνθρωπος ο Πατριάρχης, αναπαύει αυτόν που έχει δίπλα του, θέλω να δώσω τη δυνατότητα στους ανθρώπους να τον δουν» δηλώνει ο Σεβασμιώτατος και σημειώνει «Συν ότι θα ανακηρυχθεί και επίτιμος Διδάκτορας του Δ.Π.Θ. με αφορμή τα 40 χρόνια της λειτουργίας του.»

Σε συνεννόηση με τις  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο καινούργιο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου θα συγκεντρωθούν όλοι οι μαθητές των σχολείων για να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν μαζί του, αλλά να μιλήσει κι εκείνος στα  παιδιά. Για την καλύτερη διοργάνωση θα υπάρξουν συσκέψεις με το δήμαρχο, τον Πρύτανη και τον Περιφερειάρχη για την κατάρτιση του  προγράμματος με κάθε λεπτομέρεια. «Μας ζήτησε να μεταφέρουμε στον κλήρο, στους άρχοντες και στο λαό της Θράκης την αγάπη και τις πατρικές πατριαρχικές του ευχές.» καταλήγει ο Σεβασμιώτατος ευτυχής  από την συνάντηση.

 

Πηγή:  http://daily-stories.gr/?p=3634