EΠΣ Ξάνθης: όσα έγιναν στον ημιτελικό Αναγέννηση Θαλασσιάς – Αστέρας Μαγικού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Συγκλονιστική αναμέτρηση είχαμε στον επαναληπτικό αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης με την Αναγέννηση να υποδέχεται στην Θαλασσιά τον Αστέρα Μαγικού, στην ρεβάνς του 1-1.


 

Η περσινή φιναλίστ του Κυπέλλου Αναγέννηση μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της μην καταφέρνοντας να απειλήσει ουσιαστικά τον Ηλιάσκο, αυτή που πάντως κατάφερε να «παγώσει» το γήπεδο ήταν η ομάδα του Αστέρα που στο 20’ άνοιξε το σκορ έπειτα από απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μελισσόπουλου που αιφνιδίασε τον Περπερή και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το 0-1 οι παίκτες του Αστέρα οπισθοχώρησαν και προσπάθησαν με κόντρα επιθέσεις να σημειώσουν κάποιο ακόμη τέρμα ενώ οι γηπεδούχοι ανέβαζαν συνεχώς την πίεση τους προς την εστία του Αστέρα. Μάλιστα τα πράγματα ζόρισαν για την ομάδα του Μαγικού στο 41 όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Τσαμπάζ Χαλήλ με δεύτερη κίτρινη, καθώς έκοψε υποσχόμενη επίθεση για την Θαλασσιά με το χέρι και δέχτηκε την κίτρινη που ήταν η δεύτερη από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Γκράνα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με την είσοδο και του Χριστοφορίδη ανέβασαν την πίεση τους ψάχνοντας όσο πιο γρήγορα γίνεται και με το αριθμητικό πλεονέκτημα το γκολ της ισοφάρισης. Κάτι που όχι μόνο δεν κατάφεραν αλλά με την συμπλήρωση 63’ λεπτών ο αρχηγός του Αστέρα Κώστας Ξαντινίδης βγήκε στην αντεπίθεση  και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κάνοντας το 0-2. Μετά το 0-2 όπως ήταν λογικό η ομάδα του Αστέρα οπισθοχώρησε ακόμη περισσότερο ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν πλέον φουλ επίθεση μια και πλέον έψαχναν τρία γκολ για την ανατροπή, στο 77’ το ματς απέκτησε ξανά μεγάλο ενδιαφέρον με την Αναγέννηση να μειώνει σε 1-2 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Γιάννη Καζάκη, την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Χριστοφορίδης που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Μάλσιτα η ομάδα της Αναγέννησης κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με την συμπλήρωση 82’ λεπτών όταν ο Χατζημωϋσιάδης με πλάσε μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηλιάσκου. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς τα υπόλοιπα κάτι παραπάνω από 10 λεπτά που παίχτηκαν ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο της Θαλασσιάς όπως και όλοι οι άνθρωποι των δύο ομάδων τα παρακολούθησαν με πολύ μεγάλη αγωνία, με την ομάδα της Θαλασσιάς να παίζει τον Αστέρα στο μισό γήπεδο και τους παίκτες του Απόστολου Κουτρουλού να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν το χρυσό για αυτούς σκορ, και αυτούς τους Αντώνη Μπαμπαλή να ψάχνουν με κάθε τρόπο το γκολ που θα τους δώσει την πρόκριση στον τελικό. Το σφύριγμα της λήξης από τον Χρήστο Γκράνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό ενώ οι γηπεδούχοι χειροκροτήθηκαν για την μεγάλη τους προσπάθεια αν και απογοητευμένοι που δεν τα κατάφεραν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χρήστος Γκράνας με βοηθούς τους Χασάν Κουλά και Ιλιάς Εμπλιούκ, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης.

Αναγέννηση Θαλασσιάς (Αντ. Μπαμπαλής): Περπερής, Παπαδόπουλος(81’ Μουχτάρης), Πεντεζίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοτζακελίνης Σ., Παρσαντανιάν(75’ Κοτζακελίνης Π.), Παπαδημητρίου, Τουργαίδης, Χατζημωϋσιάδης, Καζάκης, Μαντζαρίδης(48’ Χριστοφορίδης)

Αστέρας Μαγικού (Απ. Κουτρουλός): Ηλιάσκος, Μωϋσίδης, Τσουβαλίδης, Κουτσομιχάλης, Τσαμπάζ Χαλήλ, Μελισσόπουλος(Κιαχίδης Α.), Αργυρίου, Κουμουλίδης, Ξαντινίδης(65’ Κιαχίδης Μ.), Ζάρας(84’ Δάγκας), Κάτσης.