Ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

Ολοκληρώθηκε στο HOTEL LUCY το 26ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 12ο ΟΜΑΔΙΚΟ Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με μεγάλη επιτυχία στις 15 και 16 Μαρτίου στην Καβάλα.

-Στους αγώνες του Ατομικού Πρωταθλήματος συμμετείχαν 306 παιδιά και στο Ομαδικό 115 παιδιά

Προκρίθηκαν συνολικά στην τελική φάση, στο Ατομικό 39 μαθητές και 14 μαθήτριες και στο Ομαδικό οκτώ ομάδες σχολείων .

Από την περιφερειακή Ενότητα του Έβρου στο Ατομικό συμμετείχαν 40 παιδιά και στο Ομαδικό δύο ομάδες σχολείων από την Ορεστιάδα .

Στο Ατομικό τα παιδιά του Έβρο κατέκτησαν (5) πέντε μετάλλια (τέσσερα χρυσά, ένα χάλκινο) και προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος συνολικά (7) επτά παιδιά .

-Η Αλεξανδρούπολη είχε δύο χρυσά μετάλλια και δύο προκρίσεις στην τελική φάση :
-Χρυσό πήρε ο Παντελίδης Κωνσταντίνος έχοντας στο ενεργητικό του (6) έξι νίκες και μία ήττα .
Ο Κωνσταντίνος είναι μαθητής της Ά τάξης του Πειραματικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης.
-Χρυσό πήρε ο Δημάκης Σταύρος , ο οποίος είναι μαθητής της ‘Β τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης , έχοντας στο ενεργητικό του (6) έξι βαθμούς (6 νίκες, μία ήττα) .

-Από την Αλεξανδρούπολη προκρίθηκε ο Βαλλιάνος Γεράσιμος που ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με άλλους δύο συμπαίκτες του και σύμφωνα με τα κριτήρια των ισοβαθμιών κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση.
Ο Γεράσιμος είναι μαθητής της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.
– Επίσης προκρίθηκε ο Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, είναι μαθητής του 20ου Νηπιαγωγείου της Αλεξανδρούπολης .

-Άτυχος στάθηκε στους αγώνες ο Μπλίτσας Ορέστης μαθητής της Ε΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης .
Ο Ορέστης δεν έχασε κανέναν αγώνα, όμως είχε στο ενεργητικό του 3 τρεις νίκες και 4 τέσσερεις ισοπαλίες .
Οι ισοπαλίες φυσικά ήταν η αιτία που του κόστισαν την πρόκριση.
Κατετάγη τελικά 6ος ισοβαθμώντας στην (3η ) τρίτη θέση με έξι άλλους συμπαίκτες του και έτσι σύμφωνα με τα κριτήρια των ισοβαθμιών έχασε την πρόκριση της τελικής φάσης των αγώνων .

-Η Ορεστιάδα πήρε δύο χρυσά μετάλλια :
– Χρυσό πήρε ο Μαυρίδης Θεόδωρος, μαθητής της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας , έχοντας στο ενεργητικό του 5, ½ βαθμούς ( πέντε νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα) .
– Χρυσό στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού της Δ΄ τάξης πήρε η Καμπούρη Ζαφειρία – Μαρίνα, μαθήτρια του 6ου Δημοτικού Ορεστιάδας, έχοντας στο ενεργητικό της (5) πέντε βαθμούς ( πέντε νίκες και δύο ήττες ).

Ένα χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Φέρες :
– Χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κούτλας Νικόλας μαθητής της Β΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, έχοντας στο ενεργητικό του (5, ½ ) βαθμούς (πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα)

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν, κάνανε πολύ καλές εμφανίσεις στους αγώνες και πήραν πολύ καλές θέσεις στην τελικές βαθμολογίες .

Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα από τον Έβρο δεν κατάφερε καμία ομάδα να προκριθεί .

Η τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι θα πραγματοποιηθεί στις 25-26-27 Απριλίου στην Ερέτρια του Ν. Εύβοιας.