Μετάλλιο για την Θράκη στο Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου των Τρικάλων

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με ένα μετάλλιο για την Θράκη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πηγή Τρικάλων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, όπου συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. 

Η κούρσα των 10χλμ των ανδρών, αναμφίβολα ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση, καθώς τρεις αθλητές έπεσαν μαζί στη γραμμή του τερματισμού, με τον Δήμο Μαγγίνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να τερματίζει οριακά δεύτερος, με τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο Κώστα Γκελαούζο της ΑΕΚ που τερμάτισε πρώτος με 30.36″, όσο και ο θρακιώτης δρομέας. Λίγο πιο πίσω ακολούθησε ο Χριστόφορος Μερούσης (Ομ. Βροντάδων) με 30.40.

“Το Δ.Σ. του τμήματος στίβου και του κεντρικού Εθνικού συγχαίρει τον Έβρίτη Πρωταθλητή και του εύχεται καλή συνέχεια στην φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αθλητές αυτού του επιπέδου αποτελούν πρότυπο για τη νέα γενιά αθλητών του Εθνικού”, τονίζει ανακοίνωση του ΜΓΣ Εθνικού.

Η Σοφία Ρήγα (Ελ. Βενιζέλος) ήταν το…αφεντικό στα 8χλμ. των γυναικών, καθώς με 28.18 βρέθηκε σχετικά εύκολα στην πρώτη θέση, μπροστά από τις Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός- 28.29) και Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου – 28.40).

Η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης έγινε στα 6χλμ. Γυναικών Β, εκεί που η “χάλκινη” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2013, Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Τρικάλων), έμεινε στην δεύτερη θέση με 21.16 πίσω από την Βαλεντίνα Μιχαήλοβα. Η αθλήτρια του Πανελληνίου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε πρώτη στον τερματισμό με 20.50. Η Καρακατσάνη ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, όμως, στα τελευταία χιλιόμετρα άρχισε να πέφτει και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην επίθεση της Μιχαήλοβα. Η τριάδα έκλεισε με την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου -22.31).

Στα 8 χλμ. Νέων Ανδρών νικητής ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 25.25, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν ο Ευστάθιος Μαυριδόπουλος (ΓΣ Λαγκαδά- 25.24) και ο Ιάσωνας Ιωαννίδης (ΓΕ Φλώρινας – 25.38).

Στα 3 χλμ. Κορασίδων νικήτρια αναδείχθηκε η Ευστρατία – Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.) με 12.20 και την ακολούθησε η Σοφία Κριλή (Πέλωψ Πατρών) με 12:22 και η Φωτεινή Μυστακίδου (Μ. Αλ. Γιαννιτσών) με 12:24.

Στις νεάνιδες η νίκη πήγε στην Σταυρούλα Χρυσαειδή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), η οποία διένυσε τα 4χλμ σε 14.31 και άφησε στη δεύτερη θέση την Ζωή Ανδρικοπούλου (Αναγέννηση Λαμίας) με 14.58 στην τρίτη την Μαργαρίτα Ντίνα (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 15.10. Ο Κώστας Μίγας (ΑΚΟ Λειβαδιάς) ήταν ο μεγάλος νικητής στα 6χλμ εφήβων με 19.01, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησε ο Χρήστος Τρομπούκης (ΓΕ Αγρινίου) και ο Δημήτρης Μάλαϊ (ΟΣΦΠ) με 19.24 και 19.27 αντίστοιχα. Στους παίδες καλύτερος όλων ήταν ο Χρήστος Χριστόπουλος (ΑΚΟ Λιβαδειάς) με 12.05 και ακολούθησαν οι Γιώργος Τάσσης (ΑΕΚ) με 12.14 και Κώστας Παρασκευόπουλος (Σέρρες 93) με 12.21.

Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αθλητών που συμμετείχαν από την Θράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.