Photos: 80 κλικ από τον χορό του Εθνικού (με το ζεϊμπέκικο του Τζίμα…)

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Μπορεί από αγωνιστικής πλευράς το κλίμα να ήταν μουδιασμένο, αφού είχε προηγηθεί η νίκη μεν στον αγώνα βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ αλλά με το γνωστό επεισόδιο με τον Ανδρεάδη να επισκιάζει τα πάντα καθώς και η απρόσμενη εντός έδρας ήττα του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο το κέφι ήταν έεντονο στον αποκριάτικο χορό του Εθνικού, που αναβίωσε “μετά από δεκαετίες”, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του συλλόγου.

 

Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα να χορεύει ζεϊμπεκιές, ξεσκώντας λίγο και… ξεσπώντας από όσα είχαν προηγηθεί. Ωστόσο σχολιάστηκαν κάποιες απουσίες, αν και η ομάδα έσπευσε να τονίσει ότι απουσίαζαν για αγωνιστικούς λόγους οι αθλητές της σκοποβολής και του μπάσκετ, οι οποίοι είχαν αγώνες την Κυριακή.

Ο χορός του Εθνικού στο παρελθόν, μετά τον πόλεμο, ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, καθώς για πολλά χρονιά, μετά τον πόλεμο, ήταν το σημείο επαφής των μελών και φίλων του. Το ΔΣ αποφάσισε να αποπειραθεί να τον αναβιώσει, πράγμα αξιέπαινο από μόνο του, έστω και αν μία ημέρα πριν αναγκάστηκε να προσφέρει τις προσκλήσεις με… έκπτωση 10% για την βραδιά που διοργανώθηκε στο “Θράκη Παλάς” και περιελάμβανε φαγητό, ποτό και φυσικά άφθονο χορό.

“Ο πρώτος λοιπόν χορός του ΜΓΣ έλαβε χώρα το Σάββατο στο ξενοδοχείο Θράκη Παλάς υπό τους μουσικούς ήχους “Φουντουκίδη” και τη φωνή του Εθνικάρα”Βραχιόλογλου”. Η αίθουσα δεξιώσεων γέμισε και οι παριστάμενοι το γλέντησαν ως αργά, με καλό φαί και άφθονο ποτό (όχι οι αθλητές)”. διευκρινίζει η ανακοίνωση του Εθνικού.

Ως χαρακτηριστικότερα σημεία της βραδυάς, εκτός από τις χορευτικές ικανότητες, μελών της διοίκησης και προπονητών, ήταν το καλωσόρισμα του προέδρου Μ. Βουκουρεσλή, που ζήτησε σε όλους τους συμμετέχοντες να στηρίζουν τον σύλλογο της ψυχής τους, η ανάκρουση του διασκευασμένου ύμνου του συλλόγου τραγουδισμένο από τον Στέλιο Βραχιόλογλου και όλο το κοινό μαζί, καθώς και η βράβευση με δύο μπλούζες με υπογραφές των παικτών του βόλει και του ποδοσφαίρου στον νεαρό φίλαθλο Χρήστο Μωρρέ. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό…