ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής των εφήβων της Ασπίδας με τους Τιτάνες

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό του Ευμοίρου και μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα της Ασπίδας να πετύχει μια τεράστιας σημασίας νίκη στο ντέρμπι κορυφής με τους Τιτάνες Δράμας, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με διπλό νικώντας με 69-72 και πλέον να είναι με το ένα πόδι πρωταθλητές στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

 

Με την παρουσία πολύ κόσμου, και αρκετών γονιών και από την Δράμα, πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» της Ξάνθης, με τους παίκτες της Ασπίδας έχοντας την ώθηση και του κόσμου που βρισκόταν στο γήπεδο μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 18-12 και μια πολύ παθιασμένη εμφάνιση και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Στην δεύτερη περίοδο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Θεοδωρίδη να ισοφαρίσουν σε 20-20, οι παίκτες της Ασπίδας προσπάθησαν να ξαναπάρουν διαφορά όμως ο Θεοδωρίδης ακόμη με δύο τρίποντα συν τους τέσσερις πόντους του Γαϊτάνου κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 32-35, με την Ασπίδα να σκοράρει κυρίως με προσπάθειες του Σκρούπα αλλά και με αρκετές βολές.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη μπήκαν πιο δυνατά και με τρίποντο του Τσίλογλου και από ένα καλάθι των Μπουραζάνη και Παπαδάκη να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ, και πάρα τα τρίποντα των Γαϊτάνου και Γρηγοριάδη οι παίκτες της Ασπίδας βγάζοντας πολύ πάθος στα τελευταία λεπτά της περιόδου και κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια κατάφεραν να κλείσουν την Τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 56-52. Στην τελευταία περίοδο όλα πήγαν στραβά για την ομάδα της Ξάνθης που παρότι συνέχιζε να κερδίζει σωρεία επιθετικών ριμπάουντ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί της δεύτερες ευκαιρίες, ενώ ιδιαίτερα στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα οι επιδόσεις των γηπεδούχων στης βολές ήταν δραματικά κακές, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γρηγοριάδη που πέτυχε 3 πόντους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη και πλέον να μοιάζει πολύ δύσκολο για της δύο ομάδες της Ξάνθης να σταματήσουν την πορεία της ομάδας της Δράμας προς την κατάκτηση  του τίτλου.

Στο πλευρό των νεαρών αθλητών της Ασπίδας, που στο τέλος του αγώνα δέχτηκαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια τους, βρέθηκαν και οι παίκτες της αντρικής ομάδας της Ασπίδας που αύριο δίνουν έναν σπουδαίο αγώνα στης 18:00 απέναντι στην Ανατόλια, στο ντέρμπι κορυφής της Γ’ Εθνικής. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ρούκας και Σπηλιώτης.

Δεκάλεπτα: 18-12, 32-35 (ημίχρονο), 56-52, 69-72 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ( Κ. Ιωαννίδης): Στεφανίδης, Σαπουνάς, Καργίδης  2, Τσίλογλου  10(2), Κόπανος, Γκίκας  3, Σκρούπας  22, Χατζηαντωνίου  13, Μπουραζάνης  6, Παπαδάκης  10, Τσηλίκογλου, Πετκίδης  3.

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ(Ν. Γρηγοριάδης): Γαϊτάνος  10, Μαδεμλής  1, Θεοδωρίδης  23(5), Γρηγοριάδης  31(2), Μπάτζιος, Μελιάδης, Παπαδόπουλος, Αυγουστάτος, Σαββόγλου, Σαββαίδης, Πολίτης  1, Πεδίκης  6