Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου για λαθρεμπόριο καυσίμων

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Λίγες μέρες πριν ο Ατρόμητος φιλοξενήσει την Ξάνθη για την 26η αγωνιστική της Super League, σαν βόμβα έπεσε στο Περιστέρι, τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, η είδηση ότι συνελήφθη για λαθρεμπόριο πετρελαίου o πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος και πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών «ΕΤΕΚΑ» Γιώργος Σπανός.

 

Πέρα από τον Σπανό, ως συλληφθέντες φέρονται άλλα 11 άτομα, ανάμεσά τους και υπάλληλοι υπουργείων! Αρχικά η είδηση «ανέβηκε» σε διάφορες πολιτικές και λοιπές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ωστόσο στη συνέχεια η είδηση επιβεβαιώθηκε και απο «πηγές» της αστυνομίας, έστω κι αν προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Οπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, σε μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, απο χθες Τρίτη (18/2) πλην του Σπανού συνελήφθησαν άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της εταιρίας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες αφορούν λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε λίγο πριν τις 10:00 και επίσημη επιβεβαίωση η οποία ανέφερε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι.”

 

Σημειώνεται ότι η «ΕΤΕΚΑ» ιδρύθηκε το 1983 και την ίδια χρονιά εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Σήμερα διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα.