Το πρώτο του μετάλλιο με την Εθνική Κατάρ κέρδισε ο Τάκης Φωτεινάκης!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το πρώτο του μετάλλιο με τις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες του Κατάρ κατέκτησε ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης, που όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, βρίσκεται εδώ και περίπου τρεις μήνες στην αραβική χώρα ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Φωτεινάκης συμμετείχε με την Εθνική Κατάρ στο Σχολικό Πρωτάθλημα Χωρών του (Περσικού) Κόλπου για ηλικίες κάτω των 15 ετών, όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Όλες οι ομάδες κατέβασαν τις εθνικές τους μαθητικές ομάδες (αφού μιλάμε για παιδιά κάτω των 15), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρωτάθλημα συμμετείχε και το Ιράκ που ενώ δεν είναι στο στενό πυρήνα των ομάδων του Κόλπου, του δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής.

Αναλυτικά συμμετείχαν οκτώ ομάδες (Ιράκ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία). Η ομάδα του Κατάρ, έχοντας τον Φωτεινάκη στον πάγκο της, έφτασε μέχρι τον τελικό και τελικά κατέκτησε την δεύτερη θέση, χάνοντας σε αυτόν από το Ιράκ με μόλις τρεις πόντους διαφορά (65-62).

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Κατάρ είχε κερδίσει το Ιράκ στον αγώνα που έδωσαν οι δύο ομάδες στα προκριματικά με 63-59. Στην συνέχεια το Κατάρ νίκησε την Υεμένη με το ευρύ 64-39, μετά το Κουβέιτ με το ακόμα πιο ευρύ 65-29. Στον ημιτελικό το Κατάρ επικράτησε του Μπαχρέιν με 86-63 και τελικά γνώρισε την μοναδική του ήττα στον μεγάλος τελικός από το Ιράκ με 65-62.

Πάντως, η αποστολή του Κατάρ είναι πολύ ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα παρά την απώλεια του χρυσού μεταλλίου και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αθλητικές αρχές της χώρας ακολούθησε μικρή εορτή στο αεροδρόμιο της Ντόχα με την επιστροφή της αποστολής πίσω στην βάση της.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Τάκη Φωτεινάκη στον πάγκο της Εθνικής Κατάρ κάτω των 15 ετών μέχρι και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Σχολικό Πρωτάθλημα Χωρών του Κόλπου…