Φιλανθρωπική δράση από την ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, πιστό στο ιδεώδες του, πως δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, συμμετέχει σε κάθε ευκαιρία σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. 

 

Για αυτόν τον λόγο δήλωσε συμμετοχή στην κοινωνική δράση «Ο Άη-Βασίλης άργησε μία μέρα» που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Κομοτηνής από τις 15 έως τις 23 Φεβρουαρίου με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Έτσι το πρωί του Σαββάτου, εκμεταλλευόμενοι και το ρεπό αυτής της εβδομάδας, βρέθηκαν στην πλατεία της Κομοτηνής το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μαζί με αντιπροσωπεία των αθλητών, προκειμένου να παραλάβουν τον σάκο , ο οποίος θα τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο στο κλειστό των ακαδημιών (1ο Λύκειο Κομοτηνής).

“Προτρέπουμε όλους τους γονείς να στηρίξουν το εγχείρημα και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια”, αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Λίγα λόγια για την κοινωνική δράση «Ο Αη-Βασίλης άργησε μία μέρα»

Η κοινωνική δράση με τίτλο «Ο Αη Βασίλης, άργησε μια μέρα», με στόχο την στήριξη των οικογενειών σε ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Κομοτηνής από τις 15 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014

Κυρίως στόχος της δράσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων, που θα διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, για τη στήριξη οικογενειών σε ανάγκη.

Στη δράση συμμετέχουν, μαγαζιά και καφετέριες, χώροι πολιστικών εκδηλώσεων, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, και όλοι όσοι έχουν διάθεση να στηρίξουν οικογένειες, παίζοντας! Ο χαρακτήρας της δράσης διατηρείται καθαρά εθελοντικός, χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής. Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Θα γίνουμε ομάδες χρωμάτων και θα προσπαθήσουμε για μια εβδομάδα να συγκεντρώσουμε τρόφιμα. Παράλληλα, καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, θεατρικές ομάδες, θα ενισχύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των ομάδων!

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πρόσκοποι Ν.Ροδόπης, θα αναλάβει τη συγκέντρωση των τροφίμων από τα κουτιά, την καταμέτρηση τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας.

Στο τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους συμμετέχοντες, στο οποίο θα βραβευτούν οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις!!!

Με τη δράση αυτή, στηρίζουμε τον εθελοντισμό, προβάλουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και κυρίως την αλληλεγγύη μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη συλλογικότητα.

Το γεγονός ότι η δράση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, θα δώσει και ένα πανελλήνιο μήνυμα, «η ισχύς εν τη ενώσει».