Σφοδρή αντίδραση Μιχελή μετά τον αποκλεισμό με… αναφορές στην Ολυμπιάδα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μια δήλωση με νόημα έκανε το βράδυ ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστας Μιχελής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης το 2010 με την παράταξη “Περιφερειακή Αναγέννηση” του Γιώργου Παυλίδη, μετά τον αποκλεισμό του και την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Μέτιο.

 

Οπως αναφέρει το RodopiNews σε μια ανάρτηση που διακινεί μέσω του facebook και ο ίδιος ο Κώστας Μιχελής, ο άνθρωπος που τόσα χρόνια ήταν η “ψυχή” της παράταξης στην έδρα της Περιφέρειας και που με τις έρευνες και το αντιπολιτευτικό του έργο έφερε σε δύσκολη θέση την διοίκηση Γιαννακίδη, μιλώντας σε κλειστή συνάντηση φίλων και υποστηρικτών και σύμφωνα με πληροφορίες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δήλωσε με νόημα:

“Δεν ασχολήθηκα με την Αυτοδιοίκηση για να γίνω δημοφιλής, ήμουν και από πριν. Τριάντα χρόνια στην κορυφή στον χώρο του αθλητισμού, ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να παράγει πρωταθλητές. Στις πολιτικές μου απόψεις ήμουν σταθερός σαν βράχος όταν οι καιροί ήταν δύσκολοι. Τώρα θα αλλάξω; Μία οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί με τίποτα να αλλάξει ούτε την ιστορία μου, ούτε τα σχέδιά μου για το μέλλον. Ακόμη κι αν αυτή η απόφαση υπαγορεύεται από εντελώς προσωπικά κριτήρια.”

Το καλύτερο όμως ήταν όταν αναφέρθηκε στην παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ- Θ: “Με λόγια και με συνθήματα δεν κάνεις ούτε αντιπολίτευση αλλά δυστυχώς ούτε και διοίκηση. Το ζήσαμε τόσα χρόνια με την διοίκηση Γιαννακίδη, εύχομαι και ελπίζω να μη το ξαναζήσουμε και στην συνέχεια. Τόσα χρόνια με καθημερινή εργασία κατάφερα δύο πράγματα: να κρατήσω την παράταξή μας στην κορυφή από πλευράς αντιπολιτευτικής δραστηριότητας και να προσφέρω καλές υπηρεσίες στους πολίτες της Περιφέρειας ελέγχοντας στενά την διοίκηση Γιαννακίδη. Κανείς άλλος περιφερειακός σύμβουλος δεν ήταν κάθε μέρα στα κέντρα λήψης αποφάσεων να ψάχνει τα πάντα όπως εγώ. Δεν το έκανα επειδή ήμουν απλά περιφερειακός σύμβουλος. Τέτοιοι υπήρχαν πολλοί, οι περισσότεροι όμως ήταν απλά διακοσμητικά στοιχεία. Το έκανα επειδή ήμουν ο Μιχελής. Γιατί είμαι ενεργός πολίτης και αγωνίζομαι για τα συμφέροντα της περιοχής μου. Και θα εξακολουθήσω να είμαι ο Μιχελής ακόμη και χωρίς να είμαι σε κάποια παράταξη. Και φυσικά θα εξακολουθήσω να κάνω το ίδιο έργο, ελέγχοντας την εξουσία, όποια και εάν είναι αυτή και στα επόμενα χρόνια.

Οι δηλώσεις αυτές, όπως μεταφέρθηκαν, αποκτούν άλλο νόημα αφού έγιναν λίγη μόλις ώρα από την ανακοίνωση της απόφασης του Γιώργου Παυλίδη για τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών της παράταξής του, με αυτο του Κώστα Μιχελή να είναι εκτός. Παράλληλα εδώ και λίγες ημέρες ο Κώστας Μιχελής παρουσίασε την προσωπική του ιστοσελίδα μέσω της οποίας προβάλει θέματα σχετικά με τον ίδιο και τις δραστηριότητές του. Στην ιστοσελίδα του βρίσκεται και ένα “σύντομο αλλά περιεκτικό” βιογραφικό του, όπως ο ίδιος αναφέρει, όπου μεταξύ άλλων περιγράφεται η πορεία του στον χώρο του Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα στα άλλα, ο ίδιος ο Κώστας Μιχελής, που προφανώς δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα χέρια μετά τον αποκλεισμό του, γράφει σε τρίτο πρόσωπο ως ένα μίνι βιογραφικό του εαυτού του: “Σχεδόν 30 χρόνια είναι ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιάδα Κομοτηνής ο οποίος μέχρι σήμερα έχει χαρίσει στην περιοχή 92 πρωταθλητές Ελλάδος, 12 βαλκανιονίκες και 1 παγκόσμιο πρωταθλητή! Εχει υπάρξει για 8 χρόνια μέλος στο κεντρικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και εδώ και 12 χρόνια είναι Προεδρος των Αθλητικών Σωματείων Θράκης. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά από την δεκαετία του ΄80 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Ρουπγίδη, ήταν αντιδήμαρχος επί διοίκησης Δημήτρη Κοτσάκη και έχει εκλεγεί νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος 3 φορές. Ηταν για 12 έτη στις Οικονομικές Επιτροπές της Νομαρχίας Ροδόπης και της Περιφέρειας ΑΜΘ ενώ είναι ενεργό μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Λέσχης Κομοτηναίων και υπεύθυνος για το έργο αναπαλαίωσης και επαναλειτουργίας του ιστορικού κτιρίου της πόλης μας”.