ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στον ημιτελικό κυπέλλου Ορέστης – ΑΕ Διδυμοτείχου

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου προκρίθηκε ο Ορέστης Ορεστιάδας, καθώς νίκησε στον τελικό του Βορείου Ομίλου την ΑΕ Διδυμοτείχου με 2-0. Αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας μεταξύ των δύο μεγάλων του βορείου Έβρου για φέτος και ολοκληρώθηκε με την ίδια κατάληξη που είχαν και οι δύο του πρωταθλήματος.

Τα γκολ πέτυχαν στο 10′ ο Μεμέτογλου που δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Ρουσσίδη και ο Κιολές στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτικό σόλο, αφού πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, διήνυσε  αρκετά μέτρα με προσποίηση και ωραία ντρίπλα εξουδετερώνοντας την άμυνα της ΑΕΔ και γράφοντας με ωραίο σουτ το τελικό σκορ του αγώνα.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιότητα του μιάς και οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν παίζοντας δυνατό ποδόσφαιρο στα ενενήντα λεπτά του αγώνα και επίσης την κατάσταση δυσκόλεψε και ο άνεμος. Ωστόσο είχε αρκετές ακόμα συγκινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ορέστης για μισή ώρα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, αφού στο 62′ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρουσσίδης μετά από φάουλ στον Τζουμακίδη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ωστόσο, στο 70′ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, αφού με δέκα παίκτες έμεινε και  η Α.Ε. Διδυμοτείχου μετά από την δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Τζουμακίδης για φάουλ στον Στέρεφ.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι στο 80′ σκόραρε  ο Μπακιρτζής για την Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου από κοντά, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης  Σκινδρής μετά από υπόδειξη του βοηθού του ακύρωσε το γκολ ως off side ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στους φίλαθλους της Α.Ε.Δ. που παρακολουθούσαν το παιχνίδι.

Κατά τα άλλα, στο 22′ είχαμε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ με την συμβολή του αέρα να μπερδεύει τον Οτέμπερη, ο οποίος τελικά διώχνει την μπάλα η οποία καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Επίσης, στο 31′ είχαμε ωραία κάθετη μπαλιά πάνω από την άμυνα της Α.Ε. Διδυμοτείχου φεύγει οΜεμέτογλου στην πλάτη της,  αλλά αυτή την φορά δεν ήταν εύστοχος και το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντινούδη.

Στο 78′ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε.Δ μετά από σέντρα του Τσιτσκάρη, έπιασε την κεφαλιά ο Γιαννόπουλος από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα κατέληξε  άουτ πάνω από τα δοκάρια του Οτέμπερη.Ένα λεπτό μετά, στο 79′ έφυγε  ωραία ο Στέρεφ και κέρδισε στο ένας με έναν τον Τζανετάκο με ωραία ντρίπλα αλλά πρόλαβε και έβαλε την προβολή ο Πουλιλιός στο σουτ που επιχείρησε ο πρώτος, διώχνοντας την μπάλα σωτήρια την τελευταία στιγμή.

Πλέον ο Ορέστης θα περιμένει τον αντίπαλό του από τον νικητή του Νοτίου Ομίλου, όπου αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη (19/2) ο αγώνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με το Άλεξ, με το νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει στον τελικό του νοτίου ομίλου (και ημιτελικό του Κυπέλλου Έβρου) την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου. 

ΜΓΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νόλης):Οτέμπερης, Κιολές, Θεμελάκης, Γουγουλιάς, Πατίδης(85΄Τερζόπουλος), Πετρόπουλος Σ, Δοϊνούδης(46΄Καραγιάννης) , Πετρόπουλος Κ., Μεμέτογλου (60΄ Λόλακας), Στέρεφ, Ρουσσίδης.

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης):Ντινούδης,Μυλωνάς(80΄Δραγούμης), Τσιτσκάρης, Τζουμακίδης, Πουλιλίος, Παυλίδης(58΄Μπακιρτζής), Ελευθεριάδης(70΄Ναζίρης), Ιντζές, Τζανετάκος , Γιαννόπουλος, Παπούδης