Θρίλερ με τις συλλήψεις τούρκων τρομοκρατών στην Αθήνα! Είχαν εκρηκτικά και χάρτες της Αλεξανδρούπολης…

Κλιμάκιο του επιχειρησιακού τμήματος της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία και είναι πίσω από σοβαρά χτυπήματα στη χώρα, χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε γιάφκα με οπλισμό, στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη.

Στο διαμέρισμα του ισογείου, όπου έμεναν οι τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση πιθανότατα σχετίζεται με την ανεύρεση των όπλων σε φουσκωτό σκάφος, πριν από λίγο καιρό στην Χίο, όπου συνελήφθησαν εκτός των άλλων άλλα δύο μέλη της τουρκικής οργάνωσης, καθώς και με την σύλληψη 44χρονης τουρκικής υπηκοότητας, η οποία καταζητείτο από τις τουρκικές αρχές, χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τέσσερις συλληφθέντες στου Γκύζη καταζητείται με Ερυθρά Αγγελία από τις Τουρκικές αρχές.

Τα κατασχεθέντα θα μεταφερθούν για έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση που έγινε στα όπλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, αυτά προέρχονται από την Κρήτη και είναι ίδιας προέλευσης με τα αυτά που βρέθηκαν περυσι το Καλοκαίρι μέσα σε σκάφος ανοιχτά της Χίου που κατευθύνονταν προς την Τουρκία.

Τότε είχαν συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές δυο υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης DHKP C τα οποία ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στην Τουρκία. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη υπόθεση δε πρέπει να θεωρείται άσχετη με το περιστατικό της Χίου…

Όσσον αφορά τους χάρτες που βρέθηκαν και απεικονίζουν σημεία της Αθήνας και της Αλεξαδρούπολης, αυτοί θα ερευνηθούν λεπτομερώς καθως υπάρχει πιθανότητα να υπάχουν κι εκεί γιάφκες. Επίσης ο χάρτης με σημειωμένες τοποθεσίες στην Τουρκία, εκτιμάται πως θα χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία καποιου χτυπήματος.

Να σημειωθεί επίσης ότι όπως φαίνεται και στον χάρτη η γιάφκα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Πεδίον του Άρεως και από την Ευελπίδων. Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο newsit είπε ότι από χθες είχε πέσει στην αντίληψή του ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

H DHKP C θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τοποθετείται στην άκρα αριστερά και προσπαθεί να μιμηθεί την Αλ Κάιντα. Επίσης κατηγορειται για δολοφονίες στρατιωτικών κι επιχειρηματιών. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 4 συλληφθέντες ή κάποιοι εξ αυτών είναι ύποπτοι στην Τουρκία για δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά των γραφείων του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

 

Πηγή:  http://www.newsit.gr