Η Θράκη στον χάρτη του Run Greece 2014! Μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Διερευνητική επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη είχαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Μάκης Ασημακόπουλος στο πλαίσιο διεύρυνσης των αγώνων δρόμου Run Greece για την διοργάνωση αγώνα της σειράς στην πόλη.

Η διοργάνωση είναι επιπέδου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθήνας και θα αλλάξει τα δεδομένα στα δρομικό κίνημα της περιοχής, καθώς η πρωτεύουσα του Έβρου επιλέχθηκε ως ως 6η πόλη στην Ελλάδα, μετά τις πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις το 2013 σε Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Καστοριά και Ηράκλειο – οι οποίες θα επαναληφθούν και το 2014. Την πρόταση έκανε το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού και του Running Team του, συνεπικουρούμενου από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης, το Σύνδεσμο Βετεράνων Στίβου Αλεξανδρούπολης και το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Θράκης.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις συσκέψεις, στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη παρουσία και του αντιδημάρχου Γιώργου Ουζουνίδη, στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη στην οποία παρούσα ήταν η Αντιπεριφεριάρχης Γεωργία Νικολάου και στην έδρα της Περιφέρειας Θράκης στη Κομοτηνή με τον Περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη.

Στις συναντήσεις μετείχαν εκτός από τα στελέχη της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μιχελής, ο πρόεδρος των κριτών και των βετεράνων Έβρου Γιάννης Μπαρμπαγιάννης και ομάδα τοπικών στελεχών του στίβου με επί κεφαλής τον αντιπρόεδρο του Εθνικού και έφορο του στίβου Κώστα Πατερόπουλο. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Γιώργος Μιχελής, ο ταμίας του στίβου Χρήστος Κοντάρας και οι υπεύθυνοι του Running Team Απόστολος Γκάτζιος και Αντώνης Κουφός.

Οι συναντήσεις κινήθηκαν σε κλίμα εγκαρδιότητας και συνεργασίας ενώ διαφάνηκε η δυνατότητα διεξαγωγής του 6ου φετινού αγώνα στην Αλεξανδρούπολη με χρονικό προσανατολισμό τον Σεπτέμβριο και μετά τις ανάλογες αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του ΜΓΣ Μανώλη Βουκουρεσλή, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το στάδιο όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και στα γραφεία του Εθνικού συναντήθηκε με τους προπονητές στίβου.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2014 έχουν προγραμματιστεί και θα διεξαχθούν σε 5 πόλεις οι αντίστοιχοι αγώνες της σειράς Run Greece ως εξής: Λάρισα 30 Μαρτίου, Ηράκλειο 6 Απριλίου, Ιωάννινα 11 Μαΐου, Καστοριά 28 Σεπτεμβρίου και Πάτρα 12 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης, εφόσον όλα πάνε καλά, προγραμματίζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα φέρει την αφρόκρεμα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της χώρας (και όχι μόνο) στην Θράκη…