Γύρισε από Θράκη και έστειλε Βουλή τον ανήθικο πλειστηριασμό της Εθνικής

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μπορεί το Σαββατοκύριακο να βρέθηκε για μια ακόμα φορά στην Θράκη, ωστόσο πριν καλά – καλά επιστρέψει στην Αθήνα ο Τέρενς Κουίκ είχε ετοιμάσει ερώτηση στη Βουλή για την πρόθεση της ΕΟΚ να δώσει σε εποχές κρίσης 800.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει από τη FIBA τη wild card για την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει χρεωθεί ως περιοχή ευθύνης του την Θράκη και ιδίως τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, όπου δίνει μεγάλη έμφαση το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της ισχυρής παρουσίας της μουσουλμανικής μειονότητας. Το Σαββακύριακο που μας πέρασε περιόδευσε για μια ακόμα χρονιά (πρώτη για το 2014 αλλά 14η τον τελευταίο ενάμισι χρόνο) στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Τις ίδιες μέρες βγήκαν δημοσιεύματα για συμμετοχή της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε έναν άτυπο πλειστηριασμό αναφορικά με την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Μουντομπάσκετ με wild card, στον οποίο συμμετέχει και η ΕΟΚ αφού ως γνωστόν η Εθνική Ομάδα απέτυχε παταγωδώς στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Ο Κουίκ είναι γνωστός φίλαθλος, είναι και δημοσιογράφος, διάβασε τα όσα γράφτηκαν, έκανε και την δική του έρευνα και πριν καλά – καλά προλάβει να επιστρέψει στην Αθήνα, είχε έτοιμη την ερώτηση στον υπουργό Αθλητσμού Πάνο Παναγιωτόπουλο από τον οποίο και ζητάει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να δίνονται τόσα χρήματα, την στιγμή που οι Ελληνες πολίτες βιώνουν δύσκολες ώρες.

Στην ερώτησή του ο Τέρενς Κουίκ κάνει λόγο για «ανήθικο πλειστηριασμό» και υποστηρίζει πως η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια τέτοια διαδικασία είναι προσβλητική. Υπενθυμίζεται ότι η FIBA θα αποφασίσει το προσεχές Σάββατο (1η Φεβρουαρίου) σε ποιες χώρες θα δώσει την «ελευθέρας» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την Ελλάδα να προβάλει φαβορί, καθώς πληροί τις προδιαγραφές, έχοντας καταβάλει και τις 800.000 ευρώ ενώ την ίδια ώρα αποσύρθηκαν δυο άλλα φαβορί από την Ευρώπη, όπως η Ιταλία αλλά και η Γερμανία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουίκ σχολίασε: «Μην αφήσουμε να ξευτιλιστεί το ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι λογικό να χρηματίζουμε τη FIBA με δήθεν δωρεές για να πάμε στο Μουντιάλ. Στο Μουντιάλ αποκλειστήκαμε και φαντάζομαι πως και οι παίκτες μας οι ίδιοι δεν θα θέλουνε μια φανέλα που την έχουνε ιδρώσει και την έχουν τιμήσει να την βλέπουνε να παίζεται εν είδει Λας Βέγκας επάνω στις πρωτοβουλίες εντός εισαγωγικών που αναπτύσσει οποιοσδήποτε Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ευθέως ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας είπε ότι αυτό είναι ανήθικος πλειστηριασμός και δεν μπορούμε σε εποχή κρίσης οι Ιταλοί να δίνουμε έστω και 500 χιλιάδες ευρώ την ώρα που εμείς έχουμε πλειοδοτήσει με ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα. Που τα βρήκαμε τα λεφτά; Τα βρήκαμε από κανάλια ή από εταιρίες ιδιωτικών συμφερόντων, δεν το ξέρω, το ψάχνω με την ερώτηση αυτή, αλλά από όπου και να βρέθηκαν τα λεφτά πρέπει να λογοδοτήσει ο κύριος Βασιλακόπουλος. Δεν μπορεί η Ελλάδα που έχει τιμήσει με ιδρώτα στα παρκέ τις νίκες της, να πηγαίνει τώρα δωροδοκώντας, είναι απαράδεκτο».

Αναλυτικά η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, η απάντηση της οποίας θα προκύψει μετά προφανώς την όποια απόφαση της FIBA αλλά κανείς δεν αποκλείει να επηρεάσει την απόφασή της:

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Κύριε Υπουργέ,
Υπηρέτησα αρκετά χρόνια το αθλητικό ρεπορτάζ. Εξακολουθώ να παρακολουθώ ως φίλαθλος τις αθλητικές δραστηριότητες που με ενδιαφέρουν, ανάμεσα σε αυτές το μπάσκετ.

Συγκινούμαι και γεμίζω υπερηφάνεια κάθε φορά που η Εθνική μας ομάδα θριαμβεύει στις διεθνείς εμφανίσεις της. Αποτέλεσμα της προσπάθειας παικτών και προπονητών μέσα στα γήπεδα, με ιδρωμένη την γαλανόλευκη φανέλα.

Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ότι θα φτάναμε στο σημείο του απόλυτου εθνικού αθλητικού ευτελισμού. Να διεκδικούμε την συμμετοχή μας στο επόμενο Μουντομπάσκετ στην Ισπανία, που ξεκινά 30 Αυγούστου 2014, μετέχοντας σε έναν απόλυτα ανήθικο πλειστηριασμό που έστησε η FIBA, σκορπώντας 1.000.000 ελβετικά φράγκα (πάνω από 800.000 ευρώ), με τιμή… εκκίνησης τα 500.000!!!

Εμπνευστής αυτής της προσβλητικής για την Ελλάδα συμμετοχής, σε μία διαδικασία που θυμίζει «ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ» Λας Βέγκας, είναι ο αποκαλούμενος «ισχυρός άνδρας» του Ελληνικού Μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Επαγγελματίας παράγων, κατά την άποψη πολλών. (Τίτλος με ενδιαφέρον)

Για την ιστορία να σας υπογραμμίσω ότι η Ιταλία, η σπουδαία δύναμη στο μπάσκετ, αρνήθηκε να λάβει μέρος σε αυτή την διαδικασία. Ούτε ήθελε πλειστηριασμούς ούτε της περίσσευαν χρήματα σε εποχής κρίσης».