Ανεβάζει το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης στον Μπονγκ η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ανεβάζει και αναδεικνύει το θέμα της καταγγελίας για ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων της Ξάνθης σε βάρος του Γκαετάν Μπονγκ η ΠΑΕ Ολυμπιακός αφού το πρωί της Τετάρτης (και ενώ όλοι κοιτάνε την ιστοσελίδα της ΠΑΕ για τις εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής Μήτρογλου) εξέδωσε με δυόμισι μέρες καθυστέρηση ανακοίνωση για αυτό το περιστατικό.

Στην ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναδεικνύει το θέμα που κατήγγειλε ο ίδιος ο 25χρονος αμυντικός λίγη ώρα μετά τον αγώνα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή την φραστική ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής Γκαετάν Μπονγκ από μεμονωμένους φιλάθλους στο γήπεδο των Πηγαδιών Ξάνθης, καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός και κάθε μορφή αντίστοιχης συμπεριφοράς».

Αν και προσεκτικά διατυπωμένη η ανακοίνωση, καθώς δεν κατηγορεί σε κανένα σημείο την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της Ξάνθης ούτε φυσικά την θρακιώτικη ΠΑΕ στην οποία έδωσε άλλωστε συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την φιλοξενία ο αντιπρόεδρος της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης, είναι δεδομένο ότι με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός το θέμα παίρνει πλέον… άλλη διάσταση.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ή ανεπίσημη αντίδραση από την πλευρά της Ξάνθης. Επίσης να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει μεν την ρατσιστική συμπεριφορά κατά του Μπονγκ (και καλά κάνει, εφόσον υπάρχει τέτοια καταγγελία από τον παίκτη της), δεν πράττει όμως κάτι ανάλογο με την αντίδρασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα… υπονοούμενα που άφησε με τις μπανάνες, μια αντίδραση που δεν ταιριάζει σε παίκτες τέτοιας αξίας, όσο αδικημένοι και αν αισθάνονται.

Ωστόσο, η νέα καταγγελία θύμισε σε αρκετές αθηναϊκές εφημερίδες αντίστοιχη που είχε κάνει πριν τρία χρόνια ο Τζιμπρίλ Σισέ, όταν αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό. Ήταν και πάλι Γενάρης (του 2011), ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 0-2 στα Πηγάδια (όπως και την Κυριακή ο Ολυμπιακός), αλλά στο φινάλε ο Γάλλος επιθετικός κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά από μερίδα οπαδών της Ξάνθης.

Μάλιστα το θέμα είχαν καυτηριάσει τότε τόσο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα όσο και ο τότε πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γόντικας με συνέπεια οι θρακιώτες -που διέψευδαν πάντως την κατηγορία- να κληθούν σε απολογία. “Μήπως όμως πρέπει να ψαχτούν καλύτερα στην Ξάνθη τώρα που προστέθηκε και η καταγγελία του Μπονγκ;”, αναρωτιούνται οι αθηναϊκές εφημερίδες.