Μπάχαλο με τα εισιτήρια του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Λιγότερο από τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν την διεξαγωγή του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί αναφορικά με τα εισιτήρια της διοργάνωσης.

 

Όπως αναφέρουν στο ThrakiSportS αναγνώστες που έχουν gold κάρτες διαρκείας του Εθνικού, όταν ζήτησαν να αγοράσουν εισιτήριο για την διοργάνωση στις θέσεις που έχουν όλη την σεζόν στο κλειστό, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν πλέον εισιτήρια για τις θέσεις αυτές, αυτές δηλαδή που βρίσκονται στην μικρή κερκίδα που προστέθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κερκίδα αυτή κατά βάση προορίζεται για να φιλοξενήσει τους επισήμους που θα έρθουν από την ΕΣΑΠ, καθώς και τους φιλοξενούμενους από την Σύρο και την Λαμία. Ωστόσο αυτή η υποχρέωση περιορίζει δραματικά την χωρητικότητα της κερκίδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εισιτήρια για να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοχοι των gold καρτών διαρκείας (που δεν είναι και λίγες).

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΑ Εθνικός είχε εκδώσει προ δεκαημέρου ανακοίνωση για τα εισιτήρια, όπου είχε επισημανθεί ότι οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν προτεραιότητα για τα μαγικά χαρτάκια, αλλά μόνο κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της διάθεσής τους, δηλαδή ως την περασμένη Τετάρτη. Από την Πέμπτη άρχισαν προφανώς να διατίθενται εισιτήρια σε όποιον ενδιαφερόταν, ανεξάρτητα από το αν έχει διαρκείας ή όχι, με αποτέλεσμα να βρεθούν άνθρωποι που έχουν πληρώσει στην αρχή της χρονιάς χωρίς εισιτήρια για την σημαντική αυτή διοργάνωση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αυτή τη στιγμή να μην δίνονται εισιτήρια για την μικρή κερκίδα, ακόμα και σε αυτούς που είχαν βγάλει gold κάρτες διαρκείας, αλλά να παραπέμπονται όλοι στην μεγάλη κερκίδα, όπου υπάρχουν μεν ακόμα εισιτήρια αλλά δεν είναι σίγουρο ως πότε θα συμβαίνει αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία γωνία της μεγάλης κερκίδας αναμένεται να τοποθετηθούν και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, μειώνοντας κατά συνέπεια αρκετά και την δική της χωρητικότητα.

Επιπλέον, αξίζει να τονιστεί ότι από την τοπική Original εκφράζονται παράπονα ότι τα μαγικά χαρτάκια που δόθηκαν στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικά λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες των οπαδών της, που σκοπεύουν να εκδράμουν στην Αλεξανδρούπολη από όλες τις περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Επίσης είναι άξιο αναφοράς πως φίλαθλοι των κιτρινόμαυρων αναμένονται ακόμα και από την Αθήνα, κάτι που αποδεικνύει ότι η ζήτηση των εισιτηρίων για το final 4 του Λιγκ Καπ είναι τεράστια.

Το όλο “μπάχαλο”επιτείνεται περισσότερο από την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη η ΕΣΑΠ ότι “ο Εθνικός θα πάρει το 80% των εισιτηρίων, η ΑΕΚ το 20% και ο Φοίνικας με τη Λαμία από 5%, ενώ θα εκδοθεί ενιαίο εισιτήριο και για τους τρεις αγώνες”. Αν κάνει κανείς το άθροισμα, θα βγάλει… 110%, κάτι που μετά τις σχετικές επισημάνσεις που προφανώς έγινε διορθώθηκε σε 70% για τον Εθνικό, 20% για την ΑΕΚ, 5% για τον Φοίνικα Σύρου και 5% για την Λαμία.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι αν γεμίζει το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης στους αγώνες πρωταθλήματος, σε αυτήν την διοργάνωση στην καλύτερη περίπτωση θα βρουν εισιτήριο οι επτά στους δέκα, αφού τόσοι χωράνε. Και στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι οι πρώτοι από αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι οι κάτοχοι των χρυσών καρτών διαρκείας, που δύσκολα θα μπορέσουν να βρεθούν στις θέσεις τους που έχουν όλη την σεζόν, ενώ αν δεν έχουν ήδη εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι, θα κινδυνεύσουν να βρεθούν στην απέναντι κερκίδα ή ακόμα και εκτός γηπέδου!

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι  έχουν κυκλοφορήσει κοινά εισιτήρια και για τους τρεις αγώνες (τους ημιτελικούς Φοίνικας – Λαμία και Εθνικός – ΑΕΚ την Παρασκευή και τον τελικό του Σαββάτου) στην τιμή των 15 ευρώ για τη μεγάλη κερκίδα και των 20 ευρώ για τη μικρή των “επισήμων”, όπου στο πρωτάθλημα βρίσκονται οι gold κάρτες. Υπενθυμίζεται ότι κατά προτεραιότητα εξυπηρετήθηκαν οι κάτοχοι διαρκείας, που οφείλουν και αυτοί να πληρώσουν για να μπουν στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, αλλά όσοι δεν έχουν σπεύσει, ενδεχομένως στο τέλος να κινδυνεύσουν να δουν τους αγωνες από την τηλεόραση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εισιτήρια (οφείλουν να) διατίθενται μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας που θα πρέπει να την έχουν για ταυτοποίηση οι φίλαθλοι και κατά την προσέλευσή τους στο κλειστό, την Παρασκευή και το Σάββατο. Η διοργάνωση θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και για τον λόγο αυτό, ο διοργανωτής Εθνικός και οι φιλοξενούμενες ομάδες οφείλουν να δώσουν από πριν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ονομαστική λίστα για τους κατόχους των εισιτηρίων.

Πάντως, οι εκπρόσωποι του Εθνικού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. «Το γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης έχει φιλοξενήσει με επιτυχία μεγάλους αγώνες και μάλιστα με τους οπαδούς των ομάδων να κάθονται μαζί, όπως έγινε και πέρυσι στο Βραχάτι αλλά και πριν δύο χρόνια στη Σύρο. Δουλεύουμε πυρετωδώς για να παρουσιάσουμε κάτι ωραίο και μεγάλο για το άθλημα και περιμένουμε τις αποστολές των ομάδων αλλά και τους επισκέπτες για να δούμε ωραίο βόλεϊ και να χειροκροτήσουμε τους κορυφαίους», είπαν οι Νίκος Νεγιάννης και Αλέκος Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι του Εθνικού στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΑΠ την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα.