Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Κάκο της αναμέτρησης του Πανθρακικού με τον Πανιώνιο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Αναστάσιος Κάκος του Συνδέσμου Κέρκυρας ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Πανιώνιο, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super League.

 

Ο Κερκυραίος πυροσβέστης στο επάγγελμα Τάσος Κάκος αδιαμφισβήτητα είναι ένας εκ των κορυφαίων αλλά και πιο πολυσυζητημένων διαιτητών της Ελλάδας, ενώ πολλάκις έχει βραβευτεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ως η κορυφαία σφυρίχτρα της κατηγορίας. Είναι διεθνής και μάλιστα από τους διαιτητές με τους πιο συχνούς ορισμούς σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ η πρώτη φορά που τον είδαμε στην μεγάλη κατηγορία ήταν στης 26-9-2005 και στην εκτός έδρας νίκη του Ατρόμητου μέσα στην Καλαμαριά επί του Απόλλων.

Πάμε όμως να δούμε την παράδοση του Κάκκου με της δύο σημερινές αντιπάλους. Ο Πανθρακικός δεν έχει και πολλά να θυμάται από τον Κερκυραίο μια και μόλις δύο αναμετρήσεις τον είχε ως διαιτητή. Η πρώτη φορά ήταν στης 18-11-2012 και στο «Ελ Θράκικο» με την Ξάνθη στα Πηγάδια, σε ένα ματς που είχαμε από μία κόκκινη στην κάθε ομάδα και της δύο ομάδες να μένουν στο 0. Ενώ η δεύτερη και η μοναδική που έχει σφυρίξει ο Κάκκος στην Κομοτηνή ήταν στης 6-1-2013 και στην βαριά ήττα του Πανθρακικού από τον ΠΑΟΚ με 1-4.

Από την άλλη ο Πανιώνιος έχει βρει μπροστά του τον 43χρονό Κάκο 11 φορές. Σε 5 παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος δεν τα πάει και άσχημα μετρώντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα και αυτή από την Ξάνθη με 0-2 το 2011. Από την άλλη όμως όποτε ο Κερκυραίος σφύριξε ματς του Πανιωνίου εκτός των πράγματα δεν πηγαίνουν και πολύ καλά για τους «Πάνθηρες», με την ομάδα της Ν. Σμύρνης να μετρά 4 ήττες και 2 ισοπαλίες αμφότερες μάλιστα με σκορ 0-0.

Την φετινή χρονιά ο Κάκος έχει σφυρίξει 8 παιχνίδια με απολογισμό 3 νίκες γηπεδούχων, 3 ισοπαλίες και 2 νίκες των φιλοξενούμενων με τα τέρματα να είναι 8-5. Έχει δείξει συνολικά 46 φορές την κίτρινη κάρτα, 3 κόκκινες ενώ  σημείωσε μόλις μία φορά πέναλτι (Καλλονή – Ατρόμητος 0-1). Αξίζει να σημειώσουμε πως μόλις σε  δύο παιχνίδια είχαμε πάνω από 2 γκολ, ενώ επίσης μόλις σε δύο ματς σκόραραν και οι δύο ομάδες.