Η συνέντευξη Τύπου μετά το Εθνικός – Λένικ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στην συνέντευξη Τύπου, μετά τη μεγάλη νίκη του Εθνικού απέναντι στη Λένικ, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του Challenge Cup, τουλάχιστον ως προς τον Σάκη Μουστακίδη και τον Νικολα Μιγιαήλοβιτς, που μίλησαν από την πλευρά του Εθνικού. Ωστόσο και οι δύο τόνισαν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Για την Βελγική ομάδα πραγματοποίησε δηλώσεις ο αρχηγός Τιμ Βερσούερεν. “Δεν πιάσαμε καλή απόδοση. Μας επηρέασε ο Εθνικός. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με τόσο θόρυβο, αλλά αυτό δίνει κίνητρο στους παίκτες να παίζουν καλύτερα. Ο κόσμος απόλαυσε το παιχνίδι”, ήταν οι σύντομες δηλώσεις του, με εμφανή την απογοήτευσή του.

Ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης τόνισε: “Ήταν ένα ματς δύσκολο παρόλο που κερδίσαμε 3-0. Η Λένικ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Θυμάμαι που την είχα αντιμετωπίσει και ως παίκτης. Η πρόκριση δεν κρίθηκε ακόμα. Πιστεύω πως οι Βέλγοι έχουν κάνει την τακτική τους για τη ρεβάνς αλλά κι εμείς δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα. Κάναμε από τις καλύτερες εμφανίσεις. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον επαναληπτικό στο Βέλγιο. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα. Παίξαμε πολύ καλά ειδικά σε υποδοχή και άμυνα και αυτό με χαροποιεί για την δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Κοιτάμε το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με την Παναχαϊκή για το πρωτάθλημα και έπειτα θα σκεφτούμε τον αγώνα με τους Βέλγους. Πάντως, στο Βέλγιο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν σκεφτόμαστε ότι θέλουμε δύο σετ για την πρόκριση. Θα πάμε κι εκεί για τη νίκη. Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι ότι πετύχαμε μία ακόμα ευρωπαϊκή νίκη και δώσαμε χαρά στον τόπο μας”.

Από την πλευρά του, ο ακραίος του Εθνικού Νίκολα Μιγιαήλοβιτς, που ξέρει όσο κανένας στον Εθνικό το Βελγικό πρωτάθλημα αφού εκεί αγωνιζόταν ως το καλοκαίρι, τόνισε: “Θα είναι δύσκολο το ματς στο Βέλγιο. Γνωρίζω καλά την ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να κατακτήσουμε τα 2 σετ που χρειαζόμαστε για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού”.