Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Ζέφυρος – Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μεγάλο διπλό για την Ασπίδα Ξάνθης που απέδρασε με το ροζ φύλλο αγώνα από την Περαία καθώς κέρδισε με 64-66 τον Ζέφυρο, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στο τέλος.

 

Η ομάδα του Δημήτρη  Παναγιωτόπουλου μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας εξ’ αρχής να δείξει ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα, καταφέρνοντας να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 11-19. Στο δεύτερος μέρος οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι και παίζοντας αρκετά καλή άμυνα κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι μειώνοντας την διαφορά στους 2, κλείνοντας το ημίχρονο με την ομάδα της Ξάνθης να προηγείται με 32-34.

Και στο πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιεστικοί καταφέρνοντας όχι μόνο να είναι ζωντανοί στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο προηγούμενοι με 49-46.

Στο τελευταίο μέρος οι παίκτες της Ασπίδας αφυπνίστηκαν και παίζοντας εξαιρετικά τακτικά και δείχνοντας τρομερά ψυχικά αποθέματα «απέδρασαν» με το διπλό από μια πολύ δύσκολη έδρα, δείχνοντας πως και στα δύσκολα έχει τον τρόπο της να φεύγει νικήτρια, με το τελικό 64-66 να κρατά ζωντανή την ομάδα της Ξάνθης ζωντανή στη μάχη της δεύτερης θέσης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-19, 32-34 (ημίχρονο), 49-46, 64-66 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τσουμαχίδης-Κετούλας

ΖΕΦΥΡΟΣ(Κοντονάσιος): Τσιμπής 16, Μυλωνάς 5, Αλεξανδρίδης , Κλουντζός 5 (1), Σουλάκης 3 (1), Στυλιανού 10 (2), Βαλαβανίδης 17 (1), Καραϊσκος 6 (1), Κοκολάκης, Σταφυλάς 2, Καναράς, Αλεξανδρίδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 15 (1), Οικονόμου, Γρούδος 2, Σταμπουλής 14 (1), Στεφανίδης 17 (2), Καραμπέκης, Κουτσογιάννης 8, Λιβισιάνος, Κωττάκης 4, Πετς 6.