Αποκάλυψη – βόμβα για το νέο κλειστό: Πώς τα 8,5 εκατ. του προϋπολογισμού του έγιναν…18;

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μια αποκάλυψη σοκ έκανε ο έφορος υποδομών βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Καραπιπέρης, ο οποίος γνωρίζει όσο κανένας άλλος την υπόθεση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης που εξαγγέλθηκε το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Καραπιπέρης ήταν επί τρεις θητείες δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος προσωπικά είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του Κλειστού, η ιστορία του οποίου ξεκινά από το 2004 με την αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων και για το οποίο η μελέτη εκπονήθηκε επί δημάρχου Γιώργου Αλεξανδρή το 2007.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε ο κ. Καραπιπέρης, η μελέτη εκείνη προέβλεπε συνολικό κόστος για την κατασκευή του νέου κλειστού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στις ανακοινώσεις που έκαναν από κοινού ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αν και επισήμαναν ότι βάση αποτελεί εκείνη ακριβώς η μελέτη, έγινε αναφορά για προϋπολογισμό. ύψους… 18 εκατομμυρίων ευρώ!!!

«Δεν ξέρω αν το νέο ποσό περιλαμβάνει και άλλες εγκαταστάσεις ή πχ τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά μου φαίνεται μεγάλο το ποσό αυτό για να αυξήθηκε τόσο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπιπέρης, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο της «Δέλτα». Μάλιστα, στην διάρκεια της σχεδόν δεκαπεντάλεπτης συνέντευξής του, έσπευσε δύο φορές σε δύο διαφορετικά σημεία να κάνει αναφορά στο θέμα αυτό της υπερβολικής αύξησης του κόστους.

Παράλληλα εξέφρασε τον φόβο του ότι τόσο μεγάλο ποσό, στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, δύσκολα θα βρεθεί, ενώ επισήμανε και την προσωπική εμπειρία του από τις δυσκολίες που υπήρξαν στην εκταμίευση των κονδυλίων του κλειστού κολυμβητηρίου.

Ο κ. Καραπιπέρης εκτίμησε ότι αν όλα πάνε καλά, το νέο κλειστό γυμναστήριο θα πρέπει να το περιμένουμε το… 2020. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι δεν είναι ακριβής η αναφορά ότι πρόκειται για έργο χωρητικότητας 3.500 θέσεων αλλά 2.500, που απλά θα μπορεί να αυξηθεί κατά χίλιες θέσεις λόγω της δυνατότητας που θα υπάρχει για προσθήκες χάρη στο κενό που θα υπάρχει ανάμεσα σε αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα.

Δείτε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Καραπιπέρη στην «Δέλτα Τηλεόραση»…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/GKRudD6KkqI?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]