Αναχώρησαν Ραφ και Τζούριτς για Σλοβακία! Από Παρασκευή η μάχη της Εθνικής για το Μουντοβόλεϊ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Αναχώρησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το Πόπραντ της Σλοβακίας (αεροπορικώς μέχρι τη Βουδαπέστη κι από κει οδικώς) όπου από την Παρασκευή θα φιλοξενηθεί ο προκριματικός όμιλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 (η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στην Πολωνία).

 

Στον όμιλο της Εθνικής, πέρα από την οικοδέσποινα Σλοβακία, συμμετέχουν και οι Φινλανδία, Ουκρανία, ενώ την πρόκριση για τα τελικά θα πάρει ο πρώτος του ομίλου και η καλύτερη δεύτερη από τους πέντε συνολικά προκριματικούς ομίλους που διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη.

«Η λογική με την οποία ταξιδεύει η Εθνική ομάδα στη Σλοβακία είναι να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της το κάθε παιχνίδι και να διεκδικήσει τις πιθανότητες της. Δεν είμαστε το φαβορί στον όμιλο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες, αλλά παράλληλα πιστεύουμε πολύ και στις δικές μας δυνατότητες», δήλωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Προύσαλης και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στον όμιλο μας δεν θα υπάρξει ομάδα η οποία θα πετύχει το απόλυτο των βαθμών και όλοι θα έχουν απώλειες».

Το νέο πρόσωπο στην αποστολή της Εθνικής είναι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ο οποίος έχοντας ήδη συμμετοχές με τις Εθνικές Παίδων και Εφήβων σε μεγάλες διοργανώσεις ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο τουρνουά με την Ανδρών. Στην αποστολή που αναχώρησε μετέχουν δύο Εβρίτες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού: ο Δημήτρης Τζούριτς και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ωστόσο αποκλείστηκε τελικά ο Ανέστης Δαλακούρας, που ήδη έχει επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναμένεται να φτάσει στο Πόπραντ αργά το απόγευμα ενώ στις 20.00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) θα προπονηθεί στην ‘Arena Poprad’, ενώ δυο ώρες μετά είναι προγραμματισμένο το technical meeting, όπου θα ανακοινωθούν και επίσημα οι 12άδες των ομάδων.

Ο Σωτήρης Δρίκος κι ο συνεργάτης του Τάκης Φλώρος επέλεξαν για το τουρνουά της Σλοβακίας τους:
Πασαδόροι: Κώστας Προύσαλης, Ντίμα Φιλίποφ
Διαγώνιοι: Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας
Κεντρικοί: Νίκος Σμαραγδής, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Γιώργος Πετρέας
Ακραίοι: Ανδρέας Φράγκος, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης
Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου

Αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ο γυμναστής της ομάδας Θανάσης Τσούκος και η δημοσιογράφος μέλος του ΠΣΑΤ Σοφία Βαλσάμη. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την Δημόσια Τηλεόραση, αλλά σε… μαγνητοσκόπηση, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση και για τα τρία παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας από το ThrakiSportS.

Το πρόγραμμα του ομίλου
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014
18.30, Ελλάδα – Σλοβακία
21.30, Φινλανδία – Ουκρανία

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014
18.30, Σλοβακία – Ουκρανία
21.30, Ελλάδα – Φινλανδία

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014
18.30, Ουκρανία – Ελλάδα
21.30, Σλοβακία – Φινλανδία