Γ. Παπαδημητρίου: «Λοντίγκιν και Ευρώπη οι κορυφαίες στιγμές για την Ξάνθη το 2013»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές για την Skoda Ξάνθη μέσα στο 2013 ξεχώρισε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή του Δημήτρη Κανελάκη «Τρίτο Ημίχρονο» ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Skoda Ξανθη, Γιάννης Παπαδημητρίου. 

 

 

 « Σίγουρα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αποτέλεσαν πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Το Europa League έχει ιδιαίτερη αίγλη. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε πολύ στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ακόμα, το σερί των νικών που καταφέραμε και κάναμε αποτέλεσε ακόμα μια πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη», είπε αρχικά ο Γ. Παπαδημητρίου. Ακόμα είπε:

Για το τι δεν πήγε καλά για την ομάδα της Θράκης, αλλά και για τις συχνές αλλαγές προπονητή:

«Πολλά δεν πήγανε καλά. Πάντα γίνονται λάθη. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε μέσα από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αξιολογούμε ότι γίνεται στο σύλλογο. Θεωρώ ότι τα δυο τελευταία χρόνια είχαμε σταθερότητα στο θέμα του προπονητή. Η αλλαγή στον πάγκο ορισμένες φορές είναι αναγκαίο κακό. Σίγουρα, το να έχει η ομάδα σταθερότητα στη θέση του προπονητή την κάνει να λειτουργεί καλύτερα».

Για τους στόχος των «Ακριτών»:

«Πρώτος στόχος της αμάδας αποτελεί η σταθεροποίηση της στις πάνω θέσεις του πρωταθλήματος. Το κύπελλο είναι ένας δύσκολος στόχος και δεν αποτελεί σίγουρα αυτοσκοπό. Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί για έναν σύλλογο, όμως ακόμα απέχουμε από αυτό και δεν αποτελεί και άμεση προτεραιότητα μας. Το να βγάζουμε παιδία από τις ακαδημίες μας και να στελεχώσουν το ανδρικό μας τμήμα, είναι στόχος. Ίσως η κορυφαία στιγμή για εμάς μέσα στο 2013 να ήταν η μετεγγραφή του Λογκίντιν στη Ζενίτ. Ένα παιδί από τις ακαδημίες μας βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη, να αγωνίζεται σε αγώνες champions league και να είναι βασικός στην εθνική Ρωσίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο δεύτερο γύρω του πρωταθλήματος:

«Όποιες ομάδες έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους και βάθος στον πάγκο, θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Για εμάς ο Γενάρης είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, αφού καλούμαστε να αγωνιστούμε ενάντια στους δυο πρωτοπόρους. Ελπίζουμε να καταφέρει η ομάδα να ανταπεξέλθει. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας».