Είναι (δυστυχώς) επίσημο: ο Κώστας Μπανιώτης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε και επισήμως ότι ο Κώστας Μπανιώτης είναι ο κορυφαίος έλληνας αθλητής του στίβου που πιάστηκε “ντοπέ” σε ελέγχο του ΕΣΚΑΝ. Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιεί το όνομά του και ενημερώνει ότι έχει αρχίσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την τιμωρία του κομοτηναίου αθλητή.

Ο Μπανιώτης βρέθηκε θετικός για χρήση φουροσεμίδης, ενός διουρητικού που συγκαταλέγεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA. Η ανακοίνωση:

“Ο ΣΕΓΑΣ, μετά και την εξέταση του δευτέρου δείγματος, ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ ότι σε έλεγχο εκτός διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την 28η Νοεμβρίου στον αθλητή Κωνσταντίνο Μπανιώτη ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη (διουρητικό).

Θα ακολουθήσει άμεσα η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς της IAAF και του ΣΕΓΑΣ διαδικασία.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός. Την ίδια στιγμή δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στον ΣΕΓΑΣ είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, όχι μόνο να συνεχίσουμε, αλλά και να διευρύνουμε τους ελέγχους.

Υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό”.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ