Σοκ στο στίβο! Θετικό δείγμα κορυφαίου αθλητή! Τα δεδομένα, οι φήμες και οι ανακοινώσεις….

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το σοκ είναι μεγάλο. Λίγο πριν την εκπνοή του 2013, κορυφαίος Έλληνας αθλητής του στίβου απέτυχε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ και εμφάνισε δείγμα θετικό. Με ουσία, επι της ουσίας αστεία, διουρητική, που δεν βοηθάει σε τίποτα, αλλά είναι απαγορευμένη από την WADA.

 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΣΕΓΑΣ: Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ για την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος στο χώρο του στίβου. Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος”.

Πρόκειται για αιφνίδιο έλεγχο που διενήργησε το ΕΣΚΑΝ και όπως αναφέρει το stivoz.com  αφορά αθλητή υψηλού επιπέδου, της πρώτης γραμμής σύμφωνα με πληροφορίες. Βέβαια το όνομά του δεν ανακοινώθηκε, καθώς εκκρεμεί η ανάλυση του δεύτερου δείγματος, που απαιτείται προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι υπήρξε παράβαση των κανονισμών. Αυτό αναμένεται να συμβεί την Δευτέρα.

Ωστόσο δεν είναι και πολλοί οι αθλητές της πρώτης γραμμής. Η αναφορά γίνεται σε αθλητές και όχι αθλήτριες, δηλαδή για άνδρα. Πέντε – έξι το πολύ θεωρούνται πρώτης γραμμής πλέον στον ελληνικό στίβο.

“Εχει πέσει απο τα σύννεφα και ο αθλητής, αξιόλογο παιδί, και ο πολύ καλός προπονητής του. Το δείγμα πάρθηκε σε έκτακτο ντόπινγκ κοντρόλ που έκανε το ΕΣΚΑΝ στις αρχές Δεκέμβρη οταν και πέρασε σχεδόν το σύνολο της Εθνικής ομάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο αθλητής πέρασε στην Θεσσαλονίκη και τώρα αρχίζει ουσιαστικα ο γολγοθας του, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τιμωρία τεσσάρων χρόνων αποκλεισμού, αλλα το βασικότερο θα πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι υπάρχει το ενδεχόμενο διακοπής, πρόωρης του αθλητισμου”, αναφέρει από την πλευρά του το stivosnews, που περιορίζει την λίστα των υπόπτων με την αναφορά του περί Θεσσαλονίκης, αφού δεν είναι και πολλοί οι πρωτοκλασάτοι από την Β. Ελλάδα.

Δυστυχώς ένα αστείο σκευασμα το οποίο ειναι εδώ και δυο χρόνια στην λίστα απαγορευμένων της Διεθνούς ομοσπονδίας προκαλει τεράστιο πόνο. Το σοκ στην Ομοσπονδία ειναι μεγαλο. »Και ο Προπονητης και ο αθλητης ειναι συντετριμμενοι. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι έγινε» λέει κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδίας. «Τώρα περιμένουμε το δεύτερο δείγμα και βλέπουμε…». 

Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς ως ThrakiSportS, ελπίζοντας η εξέταση του δεύτερου δείγματος την Δευτέρα να ανατρέψει τα δεδομένα που δείχνουν να διαμορφώνονται αυτήν την στιγμή…