Η πίκρα και το παράπονο της μητέρας του Κασαμπαλή

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σε μία ημέρα που ο γιος της κλήθηκε για ακόμα μια φορά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό στην Εθνική Ομάδα των εφήβων, η Πένυ Τσακιροπούλου, μητέρα του νεαρού πασαδόρου του Εθνικού Σταύρου Κασαμπαλή, ήταν μάλλον πικραμένη.

Η έλευση του Νίκου Αγγελόπουλου στην ομάδα του Έβρου, η μεταγραφή του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα, είχε σαν αποτέλεσμα ο γιος της να βρεθεί εκτός της αποστολής του Εθνικού για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το “ντέρμπι της χρονιάς” όπως το χαρακτηρίζουν όλοι στην Θράκη.

“Καλή επιτυχία στα παιδιά μας στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χρονιάς. Δυστυχώς το γιος μας δεν θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την ένταση του αγώνα από μέσα καθώς τέθηκε εκτός ομάδας. Αποδείχτηκε ότι η μέχρι τώρα απόδοση και προσφορά του δεν έφτανε για να του εξασφαλίσει μια θέση στη δωδεκάδα”, έγραψε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο facebook.

Όπως ήταν φυσιολογικό, το σχόλιό της προκάλεσε αντιδράσεις και νέα σχόλια. “Τα ταλέντα δεν χάνονται”, έσπευσε να της επισημάνει ο Τόλης Γκάτζιος, για να του απαντήσει η Πένυ Κασαμπαλή – Τσακιροπούλου: “Οπισθοδρομούν όμως με τις ενέργειες κάποιων και κάποτε θάβονται!”.

Και όταν ένας άλλος φίλος της την προέτρεψε σε ψυχραιμία, καθώς “ετσι ειναι ο αθλητισμος κ δη ο επαγγελματικος”, η Πένυ σχολίασε: Δεν έχω χάσει την ψυχραιμία μου. Πικραμένη είμαι! Δεν σχολιάζω επιλογές και προγραμματισμούς, αλλά έχω το δικαίωμα να σχολιάσω τις συμπεριφορές!“.

Η μάνα είναι πάντα μάνα – και είναι λογικό να νιώθει μεγάλη πίκρα όταν θεωρεί ότι αδικείται το παιδί της. Όπως πριν μερικές εβδομάδες έσπευδε μέσα και πάλι από το facebook να μοιραστεί την χαρά της, για το γεγονός ότι έβλεπε το βλαστάρι της να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπως είχε δει και τον σύζυγό της 31 χρόνια πριν.

Η φωτογραφία του Σταύρου Κασαμπαλή με τον Σάκη Μουστακίδη συνόδευε το σχετικό post της Πένυς Κασαμπαλή – Τσακιροπούλου στο facebook, μαζί με άλλη μία του γιου της από τον αγώνα του Εθνικού με την ΑΕΚ, όταν κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά στο ντέρμπι κορυφής μετά την ξαφνική απουσία Σιδηρόπουλου και κατά γενική ομολογία τα πήγε εξαιρετικά, με δεδομένη την ηλικία και την απειρία του για τέτοιο μεγάλο παιχνίδι…