Γ Εθνική: Όσα έγιναν στην ευρεία νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επι της ΜΕΝΤ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Εύκολο απόγευμα είχαν οι παίκτες της Ασπίδας, που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα από την ΜΕΝΤ. Παίζοντας κατά διαστήματα θεαματικό μπάσκετ και δίνοντας εξαιρετικό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» και στήριξε θερμά της προσπάθειες της Ξανθιώτικης ομάδας για ακόμη ένα παιχνίδι, κέρδισαν με 79-56 αφήνοντας ικανοποιημένους άπαντες στο στρατόπεδο της Ασπίδας.

 

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι παίκτες του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου έδειξαν της άγριες διαθέσεις τους προηγούμενοι μάλιστα μετά από τα πρώτα 5:30 λεπτά του αγώνα με 8-0, με το πρώτο καλάθι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έρχεται στο 5:24.  Μάλιστα οι παίκτες της Ασπίδας κατάφεραν με καλάθι του Κουτσογιάννη στην εκπνοή της πρώτης περιόδου να πάρουν διψήφια διαφορά (15-5). Και στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο έφτασαν 3 λεπτά πριν το ημίχρονο να είναι μπροστά με 32-17, και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 36 – 23.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας έδειξαν πως  είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και συνεχώς ανέβαζαν την διαφορά, χαρακτηριστικό πως 5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου έφτασαν να προηγούνται με +16 (46-30),ενώ με καλάθι του Γρούδου στην τελευταία φάση της περιόδου εκτόξευσαν την διαφορά στους +20 (59-29).

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας χαλάρωσαν αρκετά, με τον προπονητή της Ξανθιώτικης ομάδας μάλιστα να βρίσκει την ευκαιρία και να δίνει χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Παλλάκη που μάλιστα πέτυχε και ένα τρίποντο γνωρίζοντας την αποθέωση. Το τελικό 79-56 ήρθε σχετικά εύκολα για την ομάδα της Ασπίδας που δεν δέχτηκε πίεση σε ούτε μια στιγμή του αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο πλευρό της Ασπίδας βρέθηκαν και οι «Xanthifans», ενώ στα αρνητικά ο τραυματισμός των δύο νεαρών παικτών της Ασπίδας Ιάσονα Πέτς και Μιχάλη Κουμπάνη με την κατάσταση τους ευτυχώς να μην εμπνέει ανησυχία.

Τα δεκάλεπτα: 15-5, 36-23 (ημίχρονο), 59-29, 79-56 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 16 (1), Οικονόμου 3, Γρούδος 8, Σταμπουλής 6, Στεφανίδης 8, Κουτσογιάννης 7, Λιβισιανός 8, Τατάρης 12, Πετς 6, Κουμπάνης, Καλαματιανός 2, Παλάκης 3 (1).

ΜΕΝΤ (Αμπατζάς): Τζινόπουλος 11, Ελευθεριάδης 19, Γεωργιάδης 5, Μαλούνας 13, Δέτσικας 2, Ρίζος 2, Λεμονίδης 4.