ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον αγώνα Φιλία Ορεστιάδας – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Σπουδαία νίκη με 55-61 πέτυχε η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης επί της Φιλίας Ορεστιάδας σε έναν συναρπαστικό εξαναβολής αγώνα για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο παλαιό κλειστό γήπεδο Ορεστιάδας.

 

Πλήθος κόσμου και αυτή την φορά παρευρέθηκε και στήριξε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την γηπεδούχο ομάδα, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει στο τέλος. Μουδιασμένο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες με πολλά λάθη. Η Ολυμπιάδα με τρίποντο κάνει το 6-6 στο 4:20, αλλά το δεκάλεπτο βρήκε μπροστά στο σκορ την Φιλία με 17-13.

Σοβαρή η ομάδα της Ορεστιάδας, με καλή άμυνα και κοντρόλ επιθέσεις, άνοιξε την διαφορά στους εννιά (22-13) στο 6:39 του δευτέρου δεκαλέπτου και την διατήρησε μέχρι και το ημίχρονο (30-22). Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε όμως δυνατό ξεκίνημα της Ολυμπιάδας που με δύο διαδοχικά καλάθια μείωσε σε 30-27 σε μόλις 20 δευτερόλεπτα αγώνα. Στο 2.44″ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με δυο διαδοχικά τρίποντα, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης τρέχει ένα σερί 8-2 και ισοφαρίζει σε 40-40, ενώ ένα μπάζερ μπίτερ του Αμαραντίδη κοντά στο καλάθι μετά από επίθεση ολίγων δευτερολέπτων κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο με ισοπαλία (44-44).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ολυμπιάδα είχε πιο καθαρό μυαλό και εύστοχα σουτ από μακριά. Επτά λεπτά πριν το τέλος με δύο διαδοχικά τρίποντα έκανε το 47-54 και πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας την μπάλα και επιτυγχάνοντας ένα ακόμα καλάθι, πήρε προβάδισμα νίκης που κράτησε μέχρι το τέλος. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ 55- 61 για την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 30-22 (ημίχρονο), 44-44, 55-61 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Κατσαβέλης, Μπερτσίμας, Γιαννακουδδάκης, Θεοδωρίδης, Χριστοδούλης, Χερκελέτζης, Κιρκινέτζης, Παπαδόπουλος, Τσολακίδης, Καραμανης, Αμαραντίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Τρούπος, Γιαβρίδης, Αγγέλου, Ζαχαρόπουλος, Μπατζικας, Χατελος, Αλεξούδης, Καλιφας, Παπαγεωργίου.