Επεισοδιακή επιστροφή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο Πανελλήνιο των Φερών

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Επεισοδιακή αλλά και θριαμβευτική η επάνοδος της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα στην ενεργό δράση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο των Φερών, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τζούντο.

 

Μετά από την πολύμηνη τιμωρία της από την ομοσπονδία τζούντο για την καθιστική διαμαρτυρία της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τον περασμένο Μάρτιο, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Τόκιο κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο.

Η Μπουκουβάλα αναδείχθηκε για 17η φορά Πανελληνιονίκης. Στον τελικό των -63 κιλών επιβλήθηκε της Ελισάβετ Τελτσίδου με Ippon μετά από osaekomi-waza, διατηρώντας τον τίτλο της.

Στην επανεμφάνισή της σε εγχώρια διοργάνωση,η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα έδειξε ότι παραμένει το «αφεντικό» της κατηγορίας των -63 κιλών.

Πάντως η… όλο νόημα κίνησή της να μη «χαιρετήσει» την αντίπαλό της με το τέλος του αγώνα (σ.σ. φυσικά διατηρεί το δικαίωμα να μην το πράξει), καταγράφεται στα πρακτικά.

Πλέον μετρά 17 χρυσά μετάλλια τα τελευταία 14 χρόνια σε πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών (τα τέσσερα εξ αυτών στην κατηγορία Όπεν), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το 2011, ανεβαίνει ανελλειπώς στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητριών από το 2000 (σ.σ. τότε στην κατηγορία των -57 κιλών με τον Πανελλήνιο ΓΣ).