Στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Καλμαζίδης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ένας ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στους θρακιώτες προπονητής, ο Γιάννης Καλμαζίδης (με θρακιώτικη καταγωγή, παρελθόν στην Θράκη και εβρίτισσα σύζυγο), είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός της εθνικής γυναικών πραγματοποίησε μάλιστα ήδη την πρώτη του προπόνηση με τους “πράσινους”.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης διαδέχθηκε τον Γιάννη Λάιο στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός της εθνικής γυναικών θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους “πράσινους” το Σάββατο (14/12, 21.30) με αντίπαλο την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό με τον οποίο πανηγύρισε τίτλους, έχοντας στις τάξεις του όμως τότε και τον Δημήτρη Τζούριτς!

Ο παλαίμαχος πασαδόρος πραγματοποίησε ήδη την πρώτη του προπόνηση με την καινούργια του ομάδα. Το όνομα του είχε συζητηθεί για την τεχνική ηγεσία του Παμβοχαϊκού (σ.σ. προτιμήθηκε ο Στέλιος Καζάζης) αλλά και του ΠΑΟΚ (σ.σ. θα συνεχίσει ο Άρης Γιαμακίδης).

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Γιάννη Καλμαζίδη. Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει τα ηνία της ομάδας σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για το Τριφύλλι και παρουσιάστηκε στη σημερινή προπόνηση στην ομάδα.

Ενώπιον των παικτών, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλίας Μιχαλαριάς και η διοίκηση του ΤΑΑ καλωσόρισαν τον Γιάννη Καλμαζίδη. Αμέσως μετά, είχε την πρώτη του ομιλία με τους πράσινους και ακολούθησε η προπόνηση”.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Έλληνας κόουτς ανέφερε: “Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά μου αρέσουν τα δύσκολα. Σίγουρα είναι μια πρόκληση για μένα. Θα δω την ομάδα, θα δουλέψουμε πολύ, με στόχο να πάνε καλύτερα τα πράγματα”, ενώ για το ντέρμπι “αιωνίων” που έρχεται, ο κόουτς αρκέστηκε να πει:

“Έτσι τα έφερε η ζωή αλλά δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός είναι άλλες δέκα ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και κοιτάζουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι”.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός παραμένει χωρίς νίκη και με μόλις έναν βαθμό είναι ουραγός στο πρωτάθλημα της Volley League και πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Κάτι που όφειλε να γίνει από πέρυσι, όταν υποβιβάστηκε αγωνιστικά αλλά με την γνωστή απόφαση της ΕΣΑΠ για τον υποβιβασμό λόγω χρεών του Ηρακλή, διατηρήθηκε στην κατηγορία αντί της Ορεστιάδας που φιλοδοξούσε να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια ως πρώτη επιλαχούσα από την Α2…