Τελικό Ελλάδας – Ρωσίας ζήτησε ο Γιούρι Λοντίγκιν σχολιάζοντας την κλήρωση του Μουντιάλ!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την ελπίδα ότι η Εθνική Ρωσίας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίζεται πλέον κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο στο φιλικό με τη Νότιο Κορέα που έγινε στις 19 Νοεμβρίου, την ημέρα που η Ελλάδα έπαιρνε την περήφανη πρόκριση στο Βουκουρέστι, θα διασταυρωθεί με την Ελλάδα, εκτίμησε ο Γιούρι Λοντίγκιν μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης κλήθηκε να σχολιάσει την κλήρωση της Ρωσίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Το χιούμορ δεν έλειψε από τον διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδεται από πολλές ιστοσελίδες.

– Γιούρι, είσαι στεναχωρημένος για το γεγονός ότι η Ρωσία δεν θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα;

“Όχι, ο όμιλος μας είναι πολύ καλός και μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα την αντιμετωπίσουμε αν προκριθούμε”.

– Όχι, αν προκριθείτε, θα πέσετε πάνω στην Πορτογαλία.

“Σε αυτήν την περίπτωση, με την Ελλάδα θα παίξουμε στον τελικό!”

Πάντως, πέρα από την πλάκα, κάπου εκεί θα πρέπει να προχωρήσει και η Ρωσία και η Ελλάδα για να δούμε ζευγάρι Ελλάδας – Ρωσίας στο Μουντιάλ. Εφόσον η Εθνική προκριθεί από τον όμιλο, θα διασταυρωθεί με μια εκ των τεσσάρων ομάδων του 4ου ομίλου, ανάλογα βέβαια με το αν θα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη. Θα αντιμετωπίσει δηλαδή μία εκ των Ουρουγουάης, Κόστα Ρίκα, Αγγλίας και Ιταλίας!

Αν η Ελλάδα αφήσει πίσω Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία, κατακτώντας την πρωτιά του 3ου ομίλου, θα παίξει στις 28 Ιουνίου (23:00) στο θρυλικό “Μαρακανά” του Ρίο ντε Τζανέιρο. Από την άλλη, εφόσον περάσει ως δεύτερη, θα μεταφερθεί στο Ρεσίφε και στην “Αρένα Περναμπούκο” για ν’ αντιμετωπίσει την ίδια ώρα την πρώτη του 4ου ομίλου. Σε κάθε περίπτωση όμως,δεν προβλέπεται συνάντηση Ελλάδος – Ρωσίας στους 16…