Τα «ένας, ντίο, τρίας» του Μάουρερ, η επαγγελματική υπομονή του και ο Ντιε…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

– Για τις προπονητικές ικανότητες του Ράινερ Μάουρερ οι απόψεις διίστανται, αν και γεγονός είναι ότι ο Χρήστος Πανόπουλος δείχνει να του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, όπως έχει εκφραστεί και από τις ανακοινώσεις του.

 

Ωστόσο ο Γερμανός απέδειξε στο περιθώριο του αγώνα της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή πως είναι… ωραίος τύπος και προπάντων ότι είναι ακομπλεξάριστος.

Μετά το τέλος του ματς, ξαναμμένος και από το ακυρωθέν γκολ, μπήκε βιαστικός στην αίθουσα Τύπου και παρακάλεσε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία γιατί η αποστολή της Ξάνθης έπρεπε να αναχωρήσει γρήγορα για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”να προλάβει την πτήση.

Οι κάμερες και τα μικρόφωνα ωστόσο δεν ήταν καν τοποθετημένα, όταν ο τεχνικός της Skoda εισήλθε στην αίθουσα. Για να μην πούμε ότι ούτε καλά – καλά είχαν έρθει οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στην αίθουσα.

Οι κάμερες ήρθαν βέβαια, αλλά η συνέντευξη δεν ξεκίνησε. Οι τεχνικοί των καναλιών  έπρεπε να κάνουν τα δοκιμαστικά τους και ο προπονητής της Skoda άρχισε να παίζει και αυτόν τον ρόλο. Τεχνικός και αυτός, τεχνικοί και εκείνοι άλλωστε, προσπάθησε να τους… βοηθήσει.

Έτσι, με τα σπαστά ελληνικά του άρχισε να κάνει τα τεστ στις κάμερες. Πήγε στα μικρόφωνα και άρχισε να μετράει «ένας, ντίο, τρίας». Ξανά και ξανά. Τα τεστ κράτησαν πάνω από πέντε λεπτά, σχεδόν δέκα.

Αλλά  αντί να αρχίζει να χάνει την υπομονή του και παρά την βιασύνη του για να προλάβει η αποστολή την πτήση, έδειξε συνειδητοποιημένος και προπάντων επαγγελματίας. Και αφού δεν μπορούσε να το αποφύγει, άρχισε να το διασκεδάζει.

Πάντως, μπορεί να έχει υπομονή, αλλά έχει και αξιοπρέπεια και εγωισμό, λένε οι κακές γλώσσες. Για αυτό ίσως και διαβάσαμε στο Goal σήμερα ότι δεν είναι και τόσο σίγουρο πως ο Γερμανός έχει συγχωρέσει τον Ντιέ, αφού άλλωστε δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ο Ιβοριανός πήγε με ειλικρίνεια να του ζητήσει συγνώμη. Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα φανεί αυτό την Κυριακή, στο ματς με την Βέροια…