Σε διαθεσιμότητα ο επόπτης που ακύρωσε το γκολ της Ξάνθης στη Ν. Σμύρνη, όχι όμως ο διαιτητής…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Σε διαθεσιμότητα τίθεται ο Δημήτρης Γκάγκας, δηλαδή ο β’ βοηθός στον αγώνα του Πανιωνίου με την Ξάνθη που σήκωσε το σημαιάκι για να σημειώσει το ανύπαρκτο οφσάιντ του Σολτάνι, που είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί το γκολ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα της Ξάνθης.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal, ο παρατηρητής Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας) στέλνει τον επόπτη σε διαθεσιμότητα για το γκολ των Ακριτών που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα ο Σολτάνι και ακυρώθηκε ως οφσάϊντ αν και ο παίκτης της Ξάνθης καλύπτονταν από τον Αυλωνίτη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο μπλογκ της “Δίκης”, ο Χρ. Δαγκλής δεν έπραξε το ίδιο και για τον διαιτητή του αγώνα Δ. Θάνο. Όπως επισημαίνεται, “δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ξάνθης όταν καταλόγισε σωστά πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου και ακύρωσε με υπόδειξη του βοηθού καθαρό γκολ των φιλοξενουμένων στο 90”.

Εκτός του Δημήτρη Γκάγκα (Φθιώτιδας), παραπέμπεται και ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), που σφύριξε στον αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (30/12) και οι «πράσινοι» έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έχει πάρει χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή Γιάννη Σπυρόπουλο (Φθιώτιδας) για πέναλτι που δεν υπέδειξε στο 55ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Αλβάρεζ στον Τριανταφυλλόπουλο και για κακό πειθαρχικό έλεγχο.

Χαμηλό βαθμό, χωρίς όμως να τιμωρείται οριακά, έχει πάρει και ο Σπύρος Γουργιώτης. Ο βοηθός από τη Φθιώτιδα στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη δεν είδε το χέρι του Ρομάνο στη φάση του 18′ όπου ο παίκτης των κρητικών σκόραρε και έτρεξε προς την σέντρα. Ο διαιτητής Δημητρόπουλος πήρε τη φάση επάνω του και ακύρωσε, σωστά, το γκολ.