ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο ντέρμπι Ασπίδας – Ενωσης Καβάλας που κρίθηκε στην παράταση

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ντέρμπι με τα όλα του αυτό ανάμεσα στην Ασπίς 2001 και την Ένωση Καβάλας, με τις Ξανθιώτισσες να πετυχαίνουν μια σπουδαία νίκη ντουμπλάροντας τις επικρατήσεις τους στο πρωτάθλημα και να παίρνουν προβάδισμα από τις αντιπάλους τους.

Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε εξ’ αρχής να δώσει τον δικό της ρυθμό στην αναμέτρηση αλλά οι αθλήτριες της κ. Κωσταντινίδου έχοντας και την εμπειρία κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενες με 12-13. Ενώ και στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν οριακό με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, με τις φιλοξενούμενες ωστόσο να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενες με 25-28.

Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και η πρώτη περίοδος του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε με τις δύο ομάδες να παίζουν σε χαμηλό σκορ, με τις Καβαλιώτισσες να είναι μπροστά με +4. Στην τελευταία περίοδο όμως τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να φτάσουν μια ανάσα από την νίκη, όμως το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 48-48.

Στην παράταση οι αθλήτριες της Ασπίς παρουσιάστηκαν πιο φρέσκες και με πιο καθαρό μυαλό καταφέρνοντας να πάρουν μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι κορυφής, επιβεβαιώνοντας πως μόνο τυχαία δεν ήρθε και η νίκη την πρωτη αγωνιστική στην έδρα του ΓΑΣ  στην Κομοτηνή.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης καλείται  απέναντι σε Πανσερραϊκο αρχικά και Πανθηρές στην συνέχεια να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να κλείσει τον πρώτο γύρο από την πρώτη θέση. Κορυφαία για τις νικήτριες η Σταυρούλα Καραλίδου με 14 πόντους ενώ πολύ καλές ήταν και οι Παπαευαγγέλου και η αρχηγός της ομάδας Λένα Αντώνογλου που πέτυχαν από 9 πόντους έκαστη.

Τα δεκάλεπτα: 12-13 , 25-28 (ημίχρονο) , 34-38, 48-48 (κανονική διάρκεια), 58-55 (παράταση).

Διαιτητές: Σπυλιώτης – Παντελάκη

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Παπαϊωάννου 6 , Καραλίδου Στ. 14 , Παπαευαγγέλου 9(1) , Παπαχρυσοβέργη 6 , Καραλή 6 , Αντώνογλου 9, Καρακατσάνη , Αθαναηλίδου ,Σταγάκη , Σουλώτη 6 , Καραλίδου Β., Ποντίκα 2 .

ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ (Κωσταντινίδου): Σιδηροπούλου 7(1) , Χρυσοστομίδου 6 , Κανταρά 7(1) , Λύρου 10 , Παπαδοπούλου 2 , Λάλλά 8 ,Λυπεϊδου 10(1) , Μύζιου 5 , Παναγιωτίδου