Μπλόκο από CEV και Γκρόντνο στην τέλεση και των δύο αγώνων με τους Λευκορώσους στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Επιθυμία ήταν και πάει… αυτή του Εθνικού να φιλοξενήσει και τα δύο παιχνίδια με την Κομουνάνλικ Γκρόντνο για την τρίτη φάση του Challenge Cup στην Αλεξανδρούπολη. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αρχικά αλλά και η λευκορωσική ομάδα λίγο μετά αρνήθηκαν την πρόταση της ελληνικής ομάδας.

 

Το αίτημα υποβλήθηκε, αλλά η CEV ενημέρωσε ότι στον τρίτο γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης δεν προβλέπεται αμοιβαία συμφωνία των δύο ομάδων για να διεξαχθούν και τα δύο ματς στην ίδια χώρα. Όπως ανέφερε η CEV, σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 4, υποπαράγραφος 2 του κανονισμού Ευρωπαϊκών Κυπέλλων για την σεζόν 2013-2014 που έχει υπογράψει ο Εθνικός ως προϋπόθεση συμμετοχής στις διοργανώσεις, κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο στην πρώτη προκριματική φάση του Challenge Cup.

Βέβαια, ο ίδιος κανονισμός προβλέπει ως έδρα σε τέτοιες περιπτώσεις την έδρα της χαμηλότερης βαθμολογικά χώρας, κάτι που δεν εφαρμόστηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου των λευκορώσων με τη νορβηγική ομάδα και που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τέτοια θέματα θα μπορούσαν με καλή διάθεση και θέληση να ξεπεραστούν. Όμως αυτή δεν υπήρξε από λευκορωσικής πλευράς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και η Γκρόντνο αρνητική στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν και οι δύο αγώνες στην Αλεξανδρούπολης, παρά την πρόθεση του Εθνικού να της καλύψει τα έξοδα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, υπήρξε σκέψη να αλλάξει τουλάχιστον η σειρά των αγώνων, να παιχτεί το πρώτο παιχνίδι στην Λευκορωσία και το δεύτερο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά αυτό προσκρούει όχι απλά στην αντίδραση των λευκορώσων αλλά και στα χρονικά περιθώρια που (δεν) υπάρχουν για να προλάβει ο Εθνικός να οργανώσει ολόκληρο ταξίδι για την Λευκορωσία σε λιγότερο από δέκα μέρες. Τελικά, η σειρά των αγώνων μάλλον θα μείνει ως έχει, αν και τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν οριστικά μέχρι την Τρίτη.

Αυτό που τελευταίο ζήτησε ο Εθνικός και δείχνει να ικανοποιείται είναι να μετατεθεί κατά μία ημέρα ο επαναληπτικός με την Γκρόντνο στην Λευκορωσία, ώστε αυτός να διεξαχθεί Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και όχι Τετάρτη 18, όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί. Σε αυτό δείχνει να υπάρχει συμφωνία, ενώ παράλληλα ο Εθνικός θα κινηθεί στην ΕΣΑΠ ζητώντας μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος και ιδίως στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, που έχει προγραμματιστεί στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου αλλά θα βόλευε την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να πάει όσο πιο αργά γίνεται, ώστε να έχει ξεκουραστεί από το μακρινό ταξίδι που συνεπάγονται οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Εθνικού αναχωρεί την Κυριακή για την Σύρο, όπου την Δευτέρα (2/12, 19:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS) αντιμετωπίζει τον Φοίνικα στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League…