Διπλή επιβεβαίωση ThrakiSportS από Τζίμα: Στην Αλεξανδρούπολη League Cup και τα δυο ευρωπαϊκά ματς με Γκρόντνο!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με μια δωδεκάλεπτη συνέντευξή του στον Δημήτρη Κολιό και τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τα τελευταία αποκαλυπτικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ του ThrakiSportS σχετικά με τις προθέσεις της ομάδας της Αλεξανδρούπολης να φιλοξενήσει στον Έβρο και τα δυο παιχνίδια με την Γκροντνο της Λευκορωσίας αλλά και το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ.

Όπως αποκάλυψε, δεδομένου ότι οι Λευκορώσοι είχαν αποδεχθεί να παίξουν με την νορβηγική Νίμποργκ Μπέργκεν και τα δύο ματς στη Νορβηγία, κάτι αντίστοιχο θα ζητήσει και ο Εθνικός. “Σκεφτόμαστε εδώ και καιρό, αλλά δεν μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε στην πράξη μέχρι να μάθουμε και τυπικά τον αντίπαλό μας, είναι να ζητήσουμε από την αντίπαλο να δώσει και τα δύο παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη. Το έχει ξανακάνει στον πρώτο προκριματικό γύρο στη Νορβηγία. Έπαιξαν τη μία μέρα τον ένα αγώνα και την άλλη τον άλλο, με τους ίδιους διαιτητές κλπ. Κάτι ανάλογο θα ζητήσουμε εμείς. Θα αναλάβουμε να τους φιλοξενήσουμε φυσικά, αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται να συμφωνήσει η ομάδα της Λευκορωσίας”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός.

Πράγματι, η Γκρόντνο για τον πρώτο γύρο του Challenge Cup είχε παίξει στις 26 και 27/10 στην Χάλε του Μπέργκεν και τα δυο παιχνίδια, με τους ίδιους διαιτητές, με την διαφορά ότι οι τελευταίοι άλλαξαν ρόλους ως πρώτος και δεύτερος. Στον πρώτο αγώνα, η τυπικά γηπεδούχος Γκρόντνο κέρδισε με 3-0, στον δεύτερο ξανανίκησε με 3-1. Ο Εθνικός λοιπόν, γνωρίζοντας ότι καταρχήν η λευκορωσική ομάδα το έχει ξανακάνει και μάλιστα πολύ πρόσφατα, μόλις πριν ένα μήνα, κατέθεσε αίτημα να γίνουν και τα δύο παιχνίδια με την Γκρόντνο στην Αλεξανδρούπολη.  

Εφόσον συμβεί αυτό, τότε ο Εθνικός θα αιτηθεί στη Λίγκα να μετατεθεί κάποιες μέρες μετά το ντέρμπι με την Κηφισιά, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου. Βλέπετε, στην περίπτωση που δεχτεί η λευκορωσική ομαδα να δώσει και τα δύο παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη, το πρώτο λογικά θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου που ετσι και αλλιώς είναι προγραμματισμένο ή μία ημέρα νωρίτερα, το δεύτερο στις 13/12 ή μία ημέρα νωρίτερα – οπότε θα είναι αδύνατο στις 14 του μηνός να παίζει και κρίσιμο εκτός έδρας ντέρμπι, δεδομένου ότι και η Κηφισιά φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Σε περίπτωση που η ομάδα της Λευκορωσίας αρνηθεί την πρόταση του Εθνικού, τότε θα υπάρχει άλλος Γολγοθάς. Ο Εθνικός θα πρέπει να κάνει ένα ιδιαίτερα υψηλό σε κόστος, χρονοβόρο και μεγάλης ταλαιπωρίας ταξίδι στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης, αφού το Γκροντνο απέχει περίπου 3,5 ώρες από την λευκορωσική πρωτεύουσα Μινσκ σε περίπτωση φυσικά που ο καιρός είναι καλός και δεν έχουν κλείσει οι δρόμοι της Λευκορωσίας από τα χιόνια. Για να γίνει αυτό, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να αναχωρήσει για εκεί πιθανότατα Κυριακή 15/12, την επομένη δηλαδή του αγώνα με την Κηφισιά, που στην περίπτωση αυτή θα διεξαχθεί κανονικά την προγραμματισμένη μέρα και ώρα.

Ο εκτός έδρας αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 18/12, ημέρα Τετάρτη. Η επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη από την Λευκορωσία, με όλες τις ανταποκρίσεις κλπ, δεν αναμένεται πριν το βράδυ της Παρασκευής 20/12 και το Σάββατο 21/12, ώρα 16:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για τον Εθνικό, που στην απευκταία περίπτωση που δεν θα γίνουν και τα δυο παιχνίδια στον Έβρο, θα κινηθεί για αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό για μερικές μέρες.

“Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική και δεν πιστεύω ότι θα το αρνηθεί κανείς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ας μας πουν ότι δεν θέλει ο Εθνικός να παίζει στην Ευρώπη να αποχωρήσουμε”, είπε χαρακτηριστικά σηκώνοντας το γάντι ο κ. Τζίμας, που ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης του Εθνικού απ΄τα ευρωπαϊκά κύπελλα, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα συνοδεύεται από τριετή αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και υψηλό πρόστιμο. Εκτίμησε μάλιστα ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση.

Στην συνέντευξή του ο κ. Τζίμας επιβεβαίωσε επίσης άλλο παλιότερο δημοσίευμα του ThrakiSportS, αναφέροντας ότι ο Εθνικός σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη έστειλε το επίσημο έγγραφο και κατέθεσε και επισήμως το αίτημα να φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου το φάιναλ φορ του League Cup. Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν ακόμα ο Φοίνικας Σύρου, η Λαμία και η ΑΕΚ, που είναι και η μόνη άλλη ομάδα που φέρεται να διεκδικεί την φιλοξενία της διοργάνωσης, αλλά… δεν έχει γήπεδο. “Θεωρούμε ότι αξίζει να φιλοξενήσει η πόλη και ο Έβρος μια τέτοια διοργάνωση, ώστε να τιμήσουμε και το Νίκο Σαμαρά”, είπε ο κ. Τζίμας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ LEAGUE CUP ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΟΝΤΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ 12ΛΕΠΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΑΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟΥ ΣΤΟΝ MAXIMUM FM 

[iframe width=”315″ height=”162″ src=”//www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=http%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fmaximum936fm%2F%25CE%25B3%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2583-28-11-13%2F&mini=&stylecolor=&hide_artwork=&embed_type=widget_standard&embed_uuid=057f637d-1193-4356-aa79-2418e02a67dd&hide_tracklist=&hide_cover=&autoplay=” frameborder=”0″]

%u0393.%u03A4%u0396%u0399%u039C%u0391%u03A3 28-11-13 by Maximum936fm on Mixcloud