Αποκλείστηκε από τους Λευκορώσους ο Φοίνικας και στρέφει την προσοχή στον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης να οριστικοποιήθηκε ότι ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει την Γκροντνο της Λευκορωσίας θα είναι αντίπαλος του Εθνικού στον τρίτο γύρο του Challenge Cup, ωστόσο σε αυτήν την φάση της διοργάνωσης δεν θα μετέχει ο επόμενος αντίπαλός του για το πρωτάθλημα Φοίνικας Σύρου.

 

Η ομάδα των Κυκλάδων δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Challenge Cup, καθώς ηττήθηκε 3-0 (25-22, 25-23, 25-22) από την πανίσχυρη Σαχτάρ Σόλιγκορτσκ στο Δημήτριος Βικέλας της Ερμούπολης, στη ρεβάνς της ήττας με 3-1 και στην Λευκορωσία. Ετσι, οι «Πειρατές» στρέφουν την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις και το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής που θα γίνει στη Σύρο κόντρα στον πρωτοπόρο Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν ήταν κακή στο παιχνίδι της, πάλεψε τα δυο πρώτα σετ όταν και τα έχασε 25-22 και 25-23 με την υπόθεση πρόκριση να τελειώνει εκεί. Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η πρόκριση είχε κριθεί με την Σαχτάρ να παίρνει και αυτό το σετ δύσκολα (25-22) και τη νίκη με 3-0. Το εξαιρετικό σερβίς και το μπλοκ της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν τα στοιχεία που έκαναν την διαφορά, όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ανδρεόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στο συνάδελφο site SyrosSports, παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Λευκορώσων ενώ έδωσε το έναυσμα για το παιχνίδι με τον Εθνικό: «Ξέραμε από την ημέρα που έγινε η κλήρωση ότι ήμασταν το αουτσάιντερ, ήμασταν ιδιαίτερα άτυχοι στην κλήρωση. Ωστόσο, σήμερα δεν παίξαμε καλά ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.
Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων τα λέει όλα γι’ αυτό το παιχνίδι, ωστόσο για πολλοστή φορά θα τονίσω ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό αποδεικνύεται κάθε αγωνιστική».