Η ποινή της Skoda στον Ντιέ και οι πραγματικές ευθύνες για την συμπεριφορά του Ιβοριανού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ταύρο εν υαλοπωλείο είχε θυμίσει ο Σερζ Ντιέ, την ώρα της αλλαγής του από τον Ράινερ Μάουρερ στο 63′ της κυριακάτικης (24/11) αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Ο μέσος της Ξάνθης (κέρδισε 3-1) εξαπέλυσε ουκ ολίγα «γαλλικά», αρνήθηκε να κάτσει στον πάγκο του και δεν έδωσε το χέρι στον προπονητή του.

Κατακριτέα και αντιεπαγγελματική κρίθηκε η συμπεριφορά του Ιβοριανού να ρίξει όλα τα «γαλλικά» του κόσμου στον Γερμανό, με αποτέλεσμα να ανοίξει στην Ξάνθη ένας νέος κύκλος συζήτησης που αφορά το μέλλον του στην ομάδα. Όπως είχε ανοίξει στο τέλος της περσινής σεζόν, όταν είχε βρεθεί εκτός εαυτού στο μπαράζ με τον Παναθηναϊκό και είχε φάει βαριά καμπάνα, με αποτέλεσμα να απουσιάσει στην έναρξη της νέας σεζόν.

Τότε ο μεγαλομέτοχος εξέφρασε την στήριξή του στον Ντιε με ποικίλους τρόπους. Ωστόσο τώρα άνοιξε μεγάλη συζήτηση, όχι σε καφενειακό επίπεδο αλλά εντός των κόλπων της ομάδας, έχοντας να κάνει με την αντίδραση του Χρήστου Πανόπουλου μέσω της ανακοίνωσής του περί «τρεχαγυρευόπουλου». Η αιχμηρή ατάκα έκανε πολλούς να εκτιμούν ότι ενδεχομένως και να προχωρήσει στη λύση του συμβολαίου του η Ξάνθη, ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την δήλωση του ιδιοκτήτη ότι η ομάδα είναι και οφείλει να είναι «είναι πριν από τον κάθε Ντιέ, Πανόπουλο και… τρεχαγυρευόπουλο», ο Σερζ Ντιε θα τιμωρηθεί τελικά με χρηματικό πρόστιμο. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός. Είναι δεδομένο, βέβαια, ότι θα ζητηθεί από τον 36χρονο Ιβοριανό να ζητήσει και συγνώμη στον προπονητή του.

«Κάποιος του έχει δώσει το θάρρος να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται έτσι. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιον τον πρόεδρο…» ήταν η διάσταση που έδωσαν στο θέμα ορισμένες «παλιοσειρές» της Skoda, όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal την Τρίτη, μια διάσταση άκρως ενδιαφέρουσα! Η συγκεκριμένη εκδοχή έχει να κάνει με την απόλυτη εμπιστοσύνη που του είχε δείξει με το «καλημέρα» το αφεντικό της ΠΑΕ, από πέρυσι τον Γενάρη δηλαδή, που ήρθε στην ομάδα.

Ο Πανόπουλος πόνταρε πολλά στις παραστάσεις και την ηγετική παρουσία του Ντιέ στα αποδυτήρια. Αυτό φαινόταν από τα πολλά τετ α τετ που είχαν οι δυο άνδρες και τον συμβουλευτικό ρόλο που αναλάμβανε ο Αφρικανός σε αρκετά ποδοσφαιρικά θέματα.

Γι’ αυτό και τα στοιχήματα χθες έπεφταν βροχή για την ποινή που θα φάει ο Ντιε. Ολοι εκτιμούσαν πως θα πρόκειται για χρηματικό πρόστιμο, κάτι που θα «πονέσει» πολύ τον Ιβοριανό. Είναι αμφίβολο όμως αν θα βγάλει από την τσέπη του ευρώ να δώσει. Φημίζεται άλλωστε για το πόσο «σφιχτός» είναι…