Γ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Ασπίδα Ξάνθης – Ιωνικός Ιωνίας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα (δύο με την εφηβική ομάδα και για πρώτη φορά με την ανδρική), η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να πάρει την νίκη στην παράταση, αποδεικνύοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα.

 

Ωστόσο η αναμέτρηση με τον ιωνικό Ιωνίας δεν ξεκίνησε καλά για την θρακιώτικη ομάδα, που ήταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο νευρική με πολλά λάθη (10 στο πρώτο μέρος), άστοχη (1/12 τρίποντα) και σαν μην έφταναν όλα αυτά, με φορτωμένο με 4 φάουλ τον βασικό πλέι μέικερ Δενδρινό. Το 41-33 που βρεθήκε πίσω στο τέλος του ημιχρόνου ήταν άκρως τιμητικό και έδωσε δύναμη στην ομάδα για την μεγάλη αντεπίθεση.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το κλειδί για την τελική επικράτηση. Οι ξανθιώτες εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι στο παρκέ. Έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα, άρχισαν να τρέχουν και να αλλάζουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και με σωστές επιλογές στην επίθεση έτρεξαν ένα 21-14 και έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (54-55). 

Ήταν πλέον φανερό ότι η ομάδα είχε το momemtum του παιχνιδιού και με την χρησιμοποίηση του, λαβωμένου με φάουλ, Δενδρινού στο τέταρτο δεκάλεπτο έφερε τα πάνω κάτω. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα και 8 συνεχόμενους πόντους έστειλε την Ασπίδα  στο +8 (70-62). Σ’ εκείνο το σημείο κάποια λάθη και μία τεχνική ποινή στον πάγκο έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν γρήγορα σε 70-68.

Ένα καλάθι του Στεφανίδη έκανε το 72-68 αλλά μία κακή άμυνα επέτρεψε στον Γιαχανατζή να σκοράρει με τρίποντο και να φέρει το παιχνίδι στον πόντο 72-71. Στην τελευταία επίθεση η Ασπίδα αστοχεί, ο Παναγιώτου μαζεύει το ριμπάουντ και ο Οικονόμου υποπίπτει σε ανόητο φάουλ 2,4″ πριν το τέλος δίνοντας την ευκαιρία στον Ιωνικό να κερδίσει το παιχνίδι. Ο Παναγιώτου ευστοχεί μόνο στην πρώτη βολή και το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος έβγαλε λαγούς από το καπέλο της. Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Γρούδο, που δεν είχε παίξει δευτερόλεπτο μέχρι τότε (τρίποντο και δίποντο στον αιφνιδιασμό) και με μεγάλα καλάθια και επιθετικά ριμπάουντ από τον Κουτσογιάννη κέρδισε το παιχνίδι με 86-82 και σκόρπισε χαρά στους φιλάθλους που γέμισαν και το παλατάκι του Ευμοίρου.

Οι πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Κουτσογιάννης 18, Στεφανίδης 18, Καραμπέκης 15, Δενδρινός 12, Κουμπάνης 11) μαρτυρούν το βάθος που διαυθέτει η Ασπίδα, η έδρα της οποίας δεν είναι εύκολα προσπελάσιμη για κανέναν. Την επόμενη εβδομάδα η Ασπίδα έχει το υποχρεωτικό ρεπό της και στην συνέχεια στις 8 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει στην Καβάλα την Αγία Βαρβάρα. 

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-41, 54-55, 72-72 (κανονική διάρκεια), 86-82 (παράταση)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Παναγιωτόπουλος-Ιωαννίδης) Δενδρινός 12(2), Οικονόμου, Κουμπάνης 11, Σταμπουλής 3, Στεφανίδης 18, Καραμπέκης 15(1), Σιώρας, Κουτσογιάννης 18, Λιβησιανός 2, Τατάρης, Γρούδος 5(1), Πέτς 2

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ (Αγγέλης): Γουνιώτης 8, Κουρκουνάσιος 2, Παναγιώτου 16 (2), Παπαβασιλείου 6, Ζεϊμπέκης 4, Γιαχανατζής 13 (1), Μαύρος 6(1), Φλιάτης Γιάννης 8, Σαρρής 13 , Μπάρκος, Γαλιατσάτος, Φλιάτης Γιώργος 6.