Με προτροπή Ντέμη, τέλος στη συνεργασία Βανδή με Notis λόγω Χρυσής Αυγής!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

– Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο facebook, η Δέσποινα Βανδή αποφάσισε να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με το Νότη Σφακιανάκη, πριν καν αυτή αρχίσει. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του τελευταίου υπέρ της Χρυσής Αυγής, ενώ λέγεται ότι η απόφαση της Δέσποινας ελήφθη από κοινού με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

 

Αίσθηση προκαλεί ότι η απόφαση ελήφθη παρότι οι αφίσες του σχήματος είχαν γεμίσει ήδη τους αθηναϊκούς δρόμους. Η Δέσποινα αποφάσισε να αποχωρήσει από το νυχτερινό σχήμα λίγο πριν την πρεμιέρα στις αρχές Δεκεμβρίου και ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδού η ανακοίνωση:

Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.
Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.
Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο?
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες?
Αυτό.