Πάγκο ο Γούτας, αλλαγή ο Σιώπης στην ήττα της Ελπίδων από την Πολωνία

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Την ήττα με 3-1 γνώρισε από την Πολωνία η Εθνική Ελπίδων κάτω των 21 ετών, με τον Δημήτρη Γουτα της Ξάνθης να μένει για άλλη μια φορά στον πάγκο και τον εβρίτη Μανόλη Σιώπη να μπαίνει ως αλλαγή στο τέλος, χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Το τελικό 3-1 (χατ-τρικ και ένα δοκάρι ο Αρκάντιους Μίλικ) διευρύνει στους 6 βαθμούς τη διαφορά των νικητών με την Εθνική Ελπίδων, η οποία πάντως έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο του “Μαρσάλεκ Πιλσούντσκι”, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Έλληνες διεθνείς ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο η Πολωνία έκανε οκτώ τελικές προσπάθειες χωρίς να βρει στόχο, ενώ η Εθνική κατέγραψε τέσσερις, όλες με κατεύθυνση προς την εστία.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μάρτσιν Ντόρνα (πλασέ του Μπαρτλόμιεχ Παβλόβσκι που εξουδετερώθηκε από τον Σωκράτη Διούδη στο 50ό λεπτό), η οποία αποτέλεσε προάγγελο του τι θα επακολουθούσε.

Η Πολωνία κυριάρχησε και μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά, ο Αρκάντιους Μίλικ έβαλε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Στο 61ο λεπτό ο 19χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ και στο 79ο “ξαναχτύπησε” με κοντινό σουτ, ενώ στο ενδιάμεσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά.

Όλα έδειχναν ότι η τύχη του αγώνα έχει κριθεί, αλλά η Εθνική μείωσε στο 85ο λεπτό με υπέροχο διαγώνιο σουτ του νεοεισελθόντα Νίκου Καρέλη, ο οποίος κέρδισε και πέναλτι στο 89′. Εν τέλει η ομάδα που σκόραρε στην εκπνοή δεν ήταν η Ελλάδα, καθώς ο Γιάννης Ποτουρίδης σημάδεψε το δεξί δοκάρι, αλλά η Πολωνία (και πάλι με τον Μίλικ στις καθυστερήσεις).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Τζίβνιελ, Καμίνσκι, Γκόλα, Χράπεκ (94′ Νταμπρόβσκι), Ζιελίνσκι (86′ Βόλσκι), Φούρμαν, Μίλικ, Βζόλεκ, Παβλόβσκι (77′ Λεβαντόβσκι).

ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Λαγός, Κολοβός (78′ Καρέλης), Μπουχαλάκης (84′ Σιώπης), Μαυρίας, Διαμαντάκος (76′ Βέλλιος), Γιαννιώτας.