Οι 200 Θρακιώτες έζησαν στο Καραϊσκάκη τη νίκη – μισή πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Περίπου 200 άτομα από την Θράκη, ίσως και περισσότερα, υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν στην Αθήνα και παρακολούθησαν μέσα από το Στάδιο Καραϊσκάκη την θρυλική νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 επί της Μπενφίκα, που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε χάρη στο γκολ από την κεφαλιά του Κώστα Μανωλά, κυρίως όμως χάρη στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του “Αγίου Ρομπέρτο”, όπως ήδη τα διάφορα αθηναϊκά αθλητικά sites έχουν ονομάσει τον ισπανό τερματοφύλακα της ομάδας των πρωταθλητών Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την “Θύρα 7”, σχεδόν 60 εισιτήρια πουλήθηκαν στην Κομοτηνή, περισσότερα από 80 στον Έβρο και γύρω στα 40 στην Ξάνθη από τους συνδέσμου του Ολυμπιακού, που όπως σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, οργάνωσαν εκδρομή για την Αθήνα. Άλλωστε η δυναμική παρουσία Θρακιωτών στο Καραϊσκάκη ήταν αναμενόμενη, μετά την επίσης δυναμική που προηγήθηκε πριν δύο εβδομάδες στην πολύ πιο μακρινή και ακριβή Λισαβόνα.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη επί της Άντερλεχτ, θα προκριθεί ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων, ότι κι αν έχει συμβεί την άλλη αγωνιστική στο Παρίσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άλλο ματς του ομίλου η Παρί αναδείχθηκε ισόπαλη στο Παρκ Ντε Πρενς με την Άντερλεχτ, που προηγήθηκε μάλιστα στο σκορ. Πρόκειται σαφώς για αποτέλεσμα έκπληξη, που δείχνει όμως στον Ολυμπιακό ότι η Παρί δεν είναι άτρωτη. Και μην ξεχνάμε ότι η Άντερλεχτ ηττήθηκε από τους ερυθρολεύκους με 0-3 στο Βέλγιο.