Δηλώσεις Κασαμπαλή και των άλλων πρωταγωνιστών του αγώνα Εθνικός – ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά τον νικηφόρο αγώνα του Εθνικού επί της ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε στο ThrakiSportS ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο πασαδόρος του Εθνικού Σταύρος Κασαμπαλής, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του άρρωστου Άκη Σιδηρόπουλου, κάτι που τελικά κατάφερε, αφού πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

“Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη σήμερα επί της ΑΕΚ, την περιμάνε δυνατή. Οι αντίπαλοί μας ήταν αρκετά ανεβασμένοι, όμως εμείς παίξαμε καλύτερα και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι”, σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε σε σχέση με την προσωπική του συμμετοχή: “Ήταν μια καλή ευκαιρία σήμερα για μένα, η συμμετοχή μου ως βασικός, την οποία εκμεταλλεύτηκα. Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σημερινή επιτυχία. Ευελπιστώ να μου δωθούν και άλλες ευκαιρίες, ο προπονητής βέβαια ξέρει καλύτερα. Ευχαριστώ τον κόσμο που δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, γιατί ακολουθούν επίσης δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για την ομάδα μας”.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης στάθηκε επίσης στην ξαφνική απουσία του Σιδηρόπουλου και στον τρόπο που στάθηκε ως βασικός ο Σταύρος Κασαμπαλής: Δεν είναι εύκολο να μαθαίνει ο προπονητής  ότι ο βασικός πασαδόρος δεν παίζει, αλλά πιστεύω σε όλους του παίκτες όπως και στον Κασαμπαλή. Πίστευα ότι οι άλλοι θα παίξουν καλύτερα για να τον βοηθήσουν. Μπράβο στον Κασαμπαλή, δεν θα σταθώ στα λάθη. Του είπα να μην αγχώνεται και να μην ακούει κανέναν. Eίπα και στους άλλους να τον βοηθήσουν”.

Σε σχεση με την πρωτιά και την συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Σάκης Μουστακίδης είπε: “Είναι πολύ νωρίς, μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή θα παίξουν όλοι καλά. Τώρα άλλοι παίζουν καλά, άλλοι όχι τόσο. Έχουμε μια ομάδα που ξέρει βόλεϊ και έχει ατού και αδυναμίες. Επαναπαυτήκαμε στο δεύτερο σετ και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο γρήγορα το ματς. Δεν αλλάζει κάτι. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και συνεχίζει να είναι το φαβορί. Εμείς θέλουμε τετράδα και βλέπουμε”. Στο τέλος, για την αποκάλυψη του Νικολα Μιγιαήλοβιτς, είπε: “Είναι λαχείο. Τον είχα δει στην Παρτιζάν και τότε μου είπαν ότι είναι πολύ μικρός δεν μπορεί να φύγει. Φέτος τον έψαξα”.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας μίλησε επίσης στο ThrakiSportS και είπε: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο εμείς δεν παίξαμε καλά. Κάποιοι παίκτες υστέρησαν. Παλέψαμε πολύ στον αγώνα, ειδικά στο τέταρτο σετ, αλλά υπήρξαν κάποια σφυρίγματα που δώθηκαν αντίθετα από τους διαιτητές, κάτι που σαφώς επηρρέασε και την εξελίξη του παιχνιδιού, αφού ήδη είχαμε καταφέρει να κάνουμε μια ανατροπή στο σετ και βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να στείλουμε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Ο κόσμος μας που ήρθε και εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, μας βοήθησε πάρα πολύ για ακόμα μια φορά, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον ευχαριστήσουμε με μια νίκη σήμερα”.

Τέλος, ο Ανδρέας Ανδρεάδης σε ένα συνοπτικό σχόλιο τόνισε:Ο Εθνικός είχε στόχο να παραμείνει και τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανέβει επίπεδο. Γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω.  Πρέπει όμως ακόμα να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια στο παιχνίδι μας”