ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νικήτρια η ΑΕ Κομοτηνής στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ένα δίποντο του Σιμάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο του δραματικού θρακιώτικου ντέρμπι χάρισε στην ΑΕ Κομοτηνής τη νίκη με 63-65 στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης κόντρα στην Ολυμπιάδα στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων της Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σωφρόνη Παπουή έσπασε μια αρνητική παράδοση πέντε συνεχόμενων ηττών στην πρωτεύουσα του Έβρου από τη σημερινή της αντίπαλο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν χαλαρές με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα υψηλό σκορ με τη λήξη του (21-17), αφού προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο. Οι παίκτες των Γαλεντερίδη-Ξανθίδη, που προηγήθηκαν με 6-2 στο ξεκίνημα με τέσσερις πόντους του Ζαχαρόπουλου, βρέθηκαν στο -3 (12-15) χάρη σε τρίποντο του Σκεμπή, αλλά με ένα επιμέρους σερί 9-2 και επιθετική πολυφωνία έφτασαν στο +4 (21-17).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν απολύτως ισορροπημένο, μετά το αρχικό 6-0 (21-23 από 21-17), που έφερε την ομάδα της Κομοτηνής μπροστά στο σκορ. Οι Μπατμας και  Σκεμπής (τελείωσε το ματς με 16 πόντους) πήραν από το χέρι τις ομάδες τους και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου διεξήχθη ένα πραγματικό ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ (24-23, 25-27, 31-30) μέχρι το τελικό 31-32 με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Ένα σερί 8-0 με πίεση σ’ όλο το γήπεδο έφερε την ΑΕ Κομοτηνής στο +8 και το τρίποντο του Μεχμέτ Τσαούς, μετά το δίποντο του Ζαχαρόπουλου, έδωσε στους φιλοξενούμενους αέρα δέκα πόντων (33-43). Με επτά αναπάντητους πόντους η Ολυμπιάδα μείωσε σε 40-43. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου η ομάδα της Κομοτηνής με περισσότερες επιθετικές επιλογές και εκμεταλλευόμενη την έλλειψη συγκέντρωσης και ψυχραιμίας των γηπεδούχων διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα 6-8 πόντων (42-48, 43-51) για να κλείσει το δεκάλεπτο με 45-53.

Το δίποντο του Βαχαρίδη και το τρίποντο του Πισμίση εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 πόντους (45-58) για τους Κομοτηναίους, αλλά οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με ένα σερί 7-0 (τρίποντο Γιαβρίδη, δίποντα Παπαγεωργίου-Ζαχαρόπουλου) η Ολυμπιάδα μείωσε στους έξι (52-58). Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +9 και ο Πραπίγκας έκανε με δίποντο το 54-61 δύο λεπτά και πενήντα ένα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ακολούθησε μια εύστοχη βολή του Σιμάκη, τρεις εύστοχες από τον Γιαβρίδη και μια ακόμη από τον Τζερεφό για το 57-63.

Δύο τρίποντα όμως από τους Ζαχαρόπουλο και Αλεξούδη 52 και 29 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε αντίστοιχα έφεραν τις δύο ομάδες ισόπαλες με 63-63. Μετά από λάθος της ομάδας της Κομοτηνής η Ολυμπιάδα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη είχε τη μπάλα στην κατοχή της και την ευκαιρία να κλέψει τη νίκη. Ο Παπαγεωργίου όμως στην επαναφορά κάτω από το καλάθι της ομάδας της Κομοτηνής έκανε μοιραίο λάθος, ο χρόνος δεν κύλησε, η μπάλα έφτασε κάτω από το καλάθι της ομάδας του και ο Σιμάκης με κλέψιμο και δίποντο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 63-65 μισό δευτερόλεπτο πριν τη λήξη του αγώνα!

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Τρούπος 2, Γιαβρίδης 17, Ζαχαρόπουλος 13, Πραπίγκας 4, Μπατμας 9, Αλεξούδης 16, Καλίφης, Παπαγεωργίου 2
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Τζερεφός 5, Παπαγεωργίου, Πισμίσης 8, Σκεμπής 16, Αποστόλου 5, Σούρμπης, Μεχμέτ Τσαούς 3, Τερζίδης 2, Σιμάκης 9, Χριστοφόρου 10, Βαχαρίδης 7, Πισμίσης