Το τέλος της μεγάλης καριέρας του ανακοίνωσε (ως… Ευρωπαίος) ο Άκης Σιδηρόπουλος

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Εθνικός μπορεί να αποκλείστηκε από την συνέχεια του CEV Cup αλλά αποκόμισε πολλές εμπειρίες από αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία, ιδίως για τη νέα γενιά των αθλητών του. Αυτήν την στιγμή λοιπόν επέλεξε ο αρχηγός του Εθνικού και βασικός πασαδόρος της ομάδας Άκης Σιδηρόπουλος για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Ο Σιδηρόπουλος έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, Όπως είπε, αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν, έχοντας κλείσει πλέον τα 40 του χρόνια.

“Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά ως παίκτης του Εθνικού. Στο τέλος της σεζόν σταματάω από την ενεργό δράση, αφού είμαι πια 40 ετών. Η συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν πρόκληση. Φέτος ήθελα να αγωνιστώ και να βοηθήσω τον Εθνικό στην ευρωπαϊκή του πορεία, όπως επίσης και στις εγχώριες διοργανώσεις, γι’ αυτό και αποφάσισα να μείνω στην ομάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο Ακης Σιδηρόπουλος.

Αυτό ήταν άλλωστε κάτι που είχε πει από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης. “Σ’ αυτά τα ματς  τα νέα παιδιά του Εθνικού έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν πολλές εμπειρίες, ενώ εμείς οι πιο παλιοί θα έχουμε να λέμε ότι τώρα στα τελειώματα της καριέρας μας θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία”, έλεγε τον Ιούλιο, όταν είχε γίνει γνωστή η αντίπαλος του Εθνικού. Και κατά την επιστροφή της ομάδας από την Πολωνία, έλεγε στον απεσταλμένο του ThrakiSportS στο Μπελχάτοφ ότι πράγματι, ήταν και για τον ίδιο, παρά τα τόσα χρόνια εμπειρίας που κουβαλάει, μια ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή σε αυτά τα παιχνίδια. “Πράγματι τελικά θα έχουμε να το λέμε…”, είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την δήλωση αυτή, που όπως είναι φυσιολογικό έκλεψε την παράσταση στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα Εθνικού – Σκρα, μίλησε και για τον νεαρό Σταύρο Κασαμπαλή, καθώς σε σχετική ερώτηση ζητήθηκε ηε κτίμησή του για το αν είναι ο διάδοχός του στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης. “Ο Σταύρος είναι ένας ταλαντούχος αθλητής, που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα. Σίγουρα θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα τον Απρίλιο για την πορεία και την εξέλιξη του Κασαμπαλή στη θέση του πασαδόρου”.

Κάτι παραπάνω για τους στόχους του Εθνικού την φετινή περίοδο δεν είπε ο ιστορικός αρχηγός του συλλόγου, αλλά γεγονός είναι ότι όλοι στην Αλεξανδρούπολη εκτιμούν ότι η ομάδα, δεδομένου ότι η ψαλίδα έχει μικρύνει αρκετά σε σχέση με πέρυσι ανάμεσα σε όλα τα σωματεία, μπορεί να κάνει φέτος μεγάλα πράγματα. Και ως μεγάλα νοείται όχι απλά μια πορεία αντίστοιχη με την περσινή, αλλά ενδεχομένως και κάτι περισσότερο. Ήδη άλλωστε φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Volley League.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε αυτήν την τελευταία σεζόν της πλούσιας και γεμάτης διακρίσεις καριέρας του, ο Άκης Σιδηρόπουλος θα έχει να λέει ότι φεύγει από τα γήπεδα ως… Ευρωπαίος. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού δεν σταμάτησε εδώ, αφού θα συνεχιστεί με την έλευση του 2014 στο Challenge Cup. Και εκεί ο Άκης θα είναι “παρών”, για δύο τελευταίες ευρωπαϊκές παραστάσεις. Ίσως και για περισσότερες…