Η συνέντευξη Τύπου μετά το Σκρα – Εθνικός και η δήλωση έκπληξη του Βλάζλι: «Φοβήθηκα τους Έλληνες!»

Αποστολή στο Μπελχάτοφ: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην ανωτερότητα της Σκρα και την σημασία που είχε αυτό το παιχνίδι ιστορικά για τον Εθνικό στάθηκαν στην συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών οι Σάκης Μουστακίδης και Άκης Σιιδηρόπουλος, ενώ οι Πολωνοί από την πλευρά τους στάθηκαν στο πρώτο σετ που έχασαν. Μάλιστα, ο Μάριους Βλάζλι δεν έκρυψε σε ερώτηση του ThrakiSportS ότι μετά από την ήττα στο πρώτο σετ, φοβήθηκε!

Ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε ότι η ομάδα του Εθνικού είναι νεανική και το σημαντικό για αυτήν ήταν οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι παίκτες, ειδικά με δεδομένο ότι έπαιζαν απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα: “Για εμάς το σημαντικό ήταν ότι παίξαμε Ευρώπη μετά από 32 χρόνια. Είναι σημαντικοί αυτοί οι αγώνες για τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που αποκτούν τα νέα παιδιά. Συγχαρητήρια στην Σκρα, ήταν καλύτερη και κέρδισε. Είναι μεγάλη η διαφορά στα μπάτζετ και την δυναμική των ομάδων, αλλά προσπαθήσαμε να δούμε τον αντίπαλο κατάματα και να τον αντιμετωπίσουμε στα ίσια. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και υποσχόμαστε να την ανταποδώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άλλη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη”, είπε ο Σάκης Μουστακίδης.

Στην ιστορική σημασία του αγώνα για την ομάδα του Εθνικού στάθηκε και ο αρχηγός της ομάδας Άκης Σιδηρόπουλος, ενώ ο προπονητής των Πολωνών Μιγκέλ Άγχελ Φαλάσκα στάθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο σετ που η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ: “Καταρχήν να ειχαριστήσω τον κόουτς του Εθνικού για τα καλά του λόγια και τα συγχαρητήρια. να του δώσω επίσης, γιατί απέδειξαν ότι έχουν δυνατή ομάδα. Εμείς μπήκαμε κάπως άσχημα στο πρώτο σετ, χωρίς μεγάλη πίεση στο σερβίς. Το αποτέλεσμα ήταν το σετ να κριθεί στον πόντο και όταν κρίνεται στον πόντο, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να το χάσεις. Στην συνέχεια ανεβάσαμε απόδοση, ιδίως δυσκολέψαμε την υποδοχή του Εθνικού και ήρθε η νίκη. Ήταν σημαντική νίκη για εμάς, γιατί ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι μετά από πέντε χρόνια σε αυτήν την έδρα. Είμαστε μια νέα ομάδα, με βαριά όμως ιστορία και πρέπει να πετύχουμε στους στόχους μας. Κάθε άλλο παρά θεωρ’ω ότι έχει κριθεί η πρόκριση, υπάρχει ένα δεύτερι παιχνίδι στην Ελλάδα και θα πρέπει να πιάσουμε υψηλή απόδοση για να προκριθούμε στην επόμενη φάση”.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Μάριους Βλάζλι, που όταν ρωτήθηκε από το ThrakiSportS αν ο Εθνικός ήταν όπως τον περίμενε και είχε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα, προκάλεσε έκπληξη με την απάντησή του: “Ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα, το ξέραμε αυτό, δουλέψαμε πάνω σε αυτόν τον αγώνα αλλά δεν κρύβω ότι μετά το άσχημο δικό μας ξεκίνημα και την ήττα μας στο πρώτο σετ φοβήθηκα!”.

Ας το ακούσουν όλοι αυτό στην Αλεξανδρούπολη, στην Θράκη, στην Ελλάδα. Γιατί όταν βγαίνει η λέξη φόβος από το στόμα του αρχηγού της Σκρα Μπελχάτοφ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, μιλάμε ήδη για μια πρώτη νίκη του Εθνικού. Πέρα από τις εμπειρίες, πέρα από το σετ που κερδήθηκε, πέρα από όλα τα άλλα θετικά αυτού του ταξιδιού στην Πολωνία. Δεν είναι και λίγο μια ομάδα από την άκρη της Ελλάδας να προκαλεί φόβο σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης και του κόσμου, έστω και για ένα σετ...