Ο σκόρερ Ζεκίνια για το διπλό στη Λεωφόρο και το άγνωστο μυστικό του τέρματος που πέτυχε

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ο Πορτογάλος Ζεκίνια, ένας μέσος που ωστόσο στην Λεωφόρο έπαιξε ως επιθετικός και μάλιστα πέτυχε γκολ ανοίγοντας το σκορ, μίλησε μετά το ματς για τη μεγάλη νίκη της ομάδας της Κομοτηνής αλλά αποκάλυψε και το μυστικό του τέρματος που πέτυχε.

Για την φάση του γκολ που πέτυχε σχολίασε: «Ο προπονητής αναλύει το παιχνίδι και εκείνη την στιγμή μου είπε να βρεθώ ανάμεσα στους δύο στόπερ γιατί θα δημιουργηθεί μια ευκαιρία και μετά από μια συνεργασία με τον Ντιόγκο έτσι έγινε και αυτό με χαροποίησε. Ευχαριστώ τον προπονητή μου γι’ αυτό που μου είπε και σκόραρα. Μετά συνέχισα να παίζω ανάμεσα στους δύο στόπερ και είμαι χαρούμενος τόσο για τη νίκη, όσο και για την απόδοσή μου».

Σε σχέση με το παιχνίδι, επισήμανε: «Ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός παίζει δυνατά στα πρώτα 15 λεπτά εντός έδρας, αλλά αντιμετωπίσαμε με ταπεινότητα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αντίπαλο και βγήκαμε νικητές. Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες όπως και εμείς. Όμως πιστεύω πως ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα που αξίζαμε γιατί έχουμε μία φανταστική ομάδα. Η νίκη ήρθε με φυσιολογικό τρόπο από την στιγμή που παίξαμε όπως μπορούσαμε».

Για το πόσο καλά είχαν ετοιμαστεί: «Δουλεύαμε καθημερινά μέχρι και την έναρξη και τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά. Πιστεύω πως έτσι καλά θα συνεχίσουν τα πράγματα γιατί όταν όλοι μαζί δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό θα έρθουν τα αποτελέσματα. Μπορεί να είμαστε ο Πανθρακικός, μια ταπεινή ομάδα, αλλά οι παίκτες έχουν ποιότητα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπίζω η ομάδα να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο. Όταν είμαστε όλοι μαζί, παίκτες και τεχνικό τιμ, τα πράγματα θα ανελίσσονται καλύτερα για το καλό όλων».

Για το αν φοβήθηκε μετά το 1-1: «Όταν ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός, σκεφτήκαμε πως θα προσπαθούσε να κάνει το 2-1, όμως παράλληλα άνοιξαν περισσότερο οι διάδρομοι για να μπορέσουμε να επιτεθούμε. Όταν μια ομάδα παίζει εντός έδρας και με τους φιλάθλους θέλει να κερδίσει, όμως εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτό και είχαμε ευκαιρίες στην αντεπίθεση».

Για το αν μετά την Λάρισα περνάει καλά και στον Πανθρακικό: «Στην Κομοτηνή έχουν τον Ντιόγκο, τον Ρομέου και τον Ίγκορ. Τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμένα, ενώ και οι Έλληνες είναι ανοικτοί. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που παίζω Σούπερ Λίγκ, αλλά και στην Πορτογαλία έπαιζα στην Α’ Εθνική. Όταν έπαιζα στην Λάρισα πίστευα πως θα ανέβαινα κατηγορία, αλλά στο τέλος ανέβηκε η Δόξα. Τώρα παίζω στην Κομοτηνή στον Πανθρακικό και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνει να παίζω στην Σούπερ Λίγκα».

Για τον Ολυμπιακό και το ματς με την Μπενφίκα: «Η Μπεφνίκα δεν περνάει και την καλύτερη στιγμή, αλλά είναι μια αρκετά μεγάλη ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός. Όταν παίζει εντός έδρας είναι αρκετά δυνατή. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Σαβιόλα θα ξέρει τα πράγματα καλύτερα από εμένα».