Οι πρώτες δηλώσεις Μάντζιου μετά τον θρίαμβο στην Λεωφόρο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ο Ακης Μάντζιος είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος μετά τη νίκη του Πανθρακικού επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με 2-1. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε πολύ καλή παρουσία και όπως τόνισε ο Μάντζιος ήρθε μια σημαντική νίκη που συνδυάστηκε και από καλή εμφάνιση.

«Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα και με καλή εμφάνιση. Είναι μεγάλη επιτυχία, ειδικά σ’ αυτό το γήπεδο που δίνει μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Ξέραμε εξ αρχής ότι θα δεχτούμε πίεση, ωστόσο, εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο με την τακτική μας και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ όπως και ένα δοκάρι, που αν είχε μπει, θα είχαν αλλάξει πολλά από νωρίτερα. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια» τόνισε ο προπονητής του Πανθρακικού.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, σχολίασε:  «Εμφανιστήκαμε πολύ “’διαβασμένοι” και εγκλωβίσαμε τον Παναθηναϊκός με την τακτική μας. Οδηγήσαμε τον Παναθηναϊκό από ένα σημείο και μετά να παίξει μόνο με σέντρες. Με εξαίρεση μία φάση που έδιωξε ο Σέρεμετ, ο αντίπαλός μας δεν θεωρώ ότι είχε άλλη κλασική φάση. Αντιθέτως την κλασικότερη ευκαιρία την είχαμε εμείς με τον Κάσες και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε γρηγορότερα το ματς. Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη. Απόψε μπορούμε να χαρούμε, όμως από αύριο ξεκινάει η δουλειά γιατί μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για τον κόσμο που χειροκρότησε τον Πανθρακικό, παρά την ήττα της ομάδας του: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όπως είπα, είναι ο 12ος παίκτης του και αξίζουν συγχαρητήρια που μας χειροκρότησε, όπως επίσης αξίζουν και πολλά μπράβο στους παίκτες μας για την προσπάθεια». Βέβαια, όπως αναφέραμε και στο live, δεν χειροκρότησαν άπαντες τον Πανθρακικό, αλλά φεύγοντας οι φίλαθλοι, τα είχαν περισσότερο με την ανικανότητα της δικής τους ομάδας παρά με τους φιλοξενούμενους από την Κομοτηνή που απλά έκαναν την δουλειά τους.

Σε ερώτηση τέλος για το αν αλλάζουν οι στόχοι μετά από αυτή τη σπουδαία νίκη, ο Άκης Μάντζιος απάντησε ορθά κοφτά: «Μόνη η σωτηρία! Αυτός είναι ο στόχος μας. Τίποτε άλλο…».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου δήλωσε εκνευρισμένος, αλλά ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα της ήττας που φέρνει πολλά χρόνια πίσω τον Παναθηναϊκό, αφού είχε πάνω από μια δεκαετία να ηττηθεί στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου. “Ήταν μια ήττα που πονάει. Τα παιδιά προσπάθησαν, όλοι κάναν το καλύτερο δυνατό, για αυτό την ευθύνη την αναλαμβάνω όλη εγώ. Δεχτήκαμε εύκολα γκολ. Είναι απογοητευτικό που χάσαμε εντός έδρας. Μπορώ να πω πολλά, αλλά προτιμώ να σταματήσω εδώ…”.

Σε ερώτηση για το ότι ελεγε ότι είναι το πιο δύσκολο ματς της σεζόν και αν δεν κατάφερε να το περάσει αυτό στους παίκτες του, απάντησε ότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά…