Έκλεψε τις εντυπώσεις (και ένα μετάλλιο) η Θράκη στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου στον στο Δρόμο Υγείας 5.000μ. του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης ο περσινός νικητής, αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Μάριος Αποστολίδης.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Νακόπουλος της ΓΕΑ Τρικάλων που έκοψε πρώτος το νήμα με χρόνο 15:00. Δεύτερος πέρασε την αψίδα του τερματισμού ο Λάμπρος Ταράτσας του ΑΠΟΕΛ σε 15:33 και τρίτος, όπως προαναφέραμε, ο περσινός νικητής Μάριος Αποστολίδης, σε 15:36.

Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Μαργαρίτα Ντίνα του ΣΑΠΚ Νεάπολης με 18:42 και ακολούθησαν η Θεοδοσία Μάρκου του ΓΣ Γρεβενών με 19:08 και η Δανάη Πασπάτη του ΓΑΣ Ιλισός με 19:19.

Ο Αγώνας Δρόμου των 5.000μ ξεκινήσε στις 20:40 το βράδυ από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή σχεδόν 8.000 δρομέων. Η διαδρομή των 5χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματισαν μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Ο Μάριος Αποστολίδης είναι φοιτητής στη Νομική Κομοτηνής και τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναμικό της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που σύμφωνα με την κατάταξη του ΣΕΓΑΣ θεωρείται η κορυφαία ομάδα στίβου της Θράκης.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Αποστολίδης από την Θράκη που ξεχώρισε στον φετινό Ημιμαραθώνιο. Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή του συλλόγου  «Περπατώ» της Κομοτηνής στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., η ομάδα του οποίου αποτελούνταν από παραολυμπιονίκες και δρομείς με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια (Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Βαγγέλης Νίκου, Ευθύμης Καλαράς, Αντώνης Κυμούνδρης, Μανώλης Μπόγδος, Μιχάλης Ραγκούσης, Πέτρος Ευαγγελινός).

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε από το Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης,Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τη δύση του ήλιου στις 18:42, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, που μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής χρόνο 1 ώρα 07:56, ενώ δεύτερος ήταν οΚώστας Πούλιος του ΑΣ Άικος (1 ώρα 08:49) και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης (1 ώρα 10:34).

Στην κατηγορία των γυναικών, ταχύτερη όλων ήταν η Μάγδα Γαζέα της Α.Γ.Ε. Ζακύνθου (1 ώρα 16:15), μπροστά από την Σοφία Ρήγα του Ελ. Βενιζέλου Χανίων (1 ώρα 18:02) και την Βασιλική Καραγεωργάκη του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (1 ώρα 24:00), η οποία αμέσως μετά έτρεξε και στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.

Εκτός από τους νικητές, τις επευφημίες των συγκεντρωμένων θεατών κέρδισαν πολλοί ακόμη από τους δρομείς για την προσπάθειά τους. Ανάμεσά τους η ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία περιλάμβανε 24 Ολυμπιονίκες, πολλοί από τους οποίους ήρθαν στην Θεσσαλονίκη από την Αλεξανδρούπολη, όπου είχαν βρεθεί τις προηγούμενες μέρες για την εκδήλωση της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ανάμεσά τους ήταν η αλεξανδρουπολίτισσα Πηγή Δεβετζή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος αλλά και οι  Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Έλλη Μυστακίδου.

Επίσης, στην διοργάνωση συμμετείχε και η ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που περιλάμβανε 21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδούς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του φορέα, Γιώργο Αυγουστίδη και την τέως Ευρωβουλευτή, Βαγγελιώ Τζαμπάζη, η οποία συμμετείχε με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό κάθισμα.

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 6 Απριλίου 2014, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».